Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Tom Boonen

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 01/04/2012 - 18:34 GMT+3

Belçika'da koşulan prestijli Bahar Klasiği Ronde van Vlaanderen'i Belçikalı Tom Boonen kazandı. İtalyan bisikletçi Filippo Pozzato ikinci olurken, Alessandro Ballan podyumu tamamladı.

2012 GP E3 Tom Boonen

Görsel kaynağı: Eurosport

Sonları muhteşem bir taktik savaşına dönen De Ronde'yi sonlarda kaçan üçlü içindeki en güçlü, en hızlı, en tecrübeli isim olan Tom Boonen kazandı. Son kilometrede harika bir atak yapan Boonen, Pozzato ve Ballan'ın önünde zafere ulaştı.

Tom Boonen tarihte Ronde Van Vlaanderen'i üçüncü kez kazanan beşinci, aynı yıl içinde E3 Prijs, Ghent-Wevelgem, Ronde Van Vlaanderen'i kazanan ilk bisikletçi oldu. Kariyerinde 3 Paris-Roubaix, 5 E3 Prijs Vlaanderen, 3 Gent-Wevelgem, 2 Kuurne-Brussels-Kuurne zaferi olan Belçikalı yıldız, 2012'nin dünya bisikleti açısından "Boonen yılı" olarak anılmasına bir adım daha yaklaştı.

Boonen gibi yine oldukça şanssız geçen yılların ardından kariyerini yeniden dirilten, başarısız Katusha serüveninden sonra daha mütevazi, daha küçük bütçeli Farnese-Vini'nin yolunu tutan Filippo Pozzato, muhteşem performans gösterdiği De Ronde'yi ikinci olarak tamamladı.

Son metrelerde vatandaşı Alessandro Ballan ile Belçikalı rakiplerini yenmeye çalışan Pozzato'nun sprint gücü Boonen'i alt etmeye yetmedi. 2007'de Ronde van Vlaanderen'i kazanarak kariyerinin en önemli zaferlerinden birine imza atan Ballan, bunu tekrarlayamadı.


Cancellara yarış dışı!
Ronde van Vlaanderen'e bu yıl yine en büyük favori olarak gelen Fabian Cancellara, ortalarda beslenme noktasında yaptığı kaza sonrası yarış dışı kaldı. İlk görüntülerde uzun süre yerden kalkamadığı gözlemlenen Spartaküs, hemen Oudenaerde'deki hastaneye kaldırıldı.

İlk gelen haberler, İsviçreli bisikletçinin köprücük kemiğinin kırıldığı ve ameliyat olacağı yönünde.

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam