Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Strade Bianche iptal edildi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 05/03/2020 - 16:38 GMT+3

7 Mart Cumartesi günü koşulması planlanan, İtalya’daki önemli ilkbahar klasiklerinden Stade Bianche, ülkedeki Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi. İtalya’daki diğer yarışlar da tehdit altında.

Strade Bianche

Görsel kaynağı: Getty Images

İtalya, Koronavirüs salgınının Avrupa’da en fazla etkisini gösterdiği ülke. İtalya Hükümeti, dün ülke içindeki tüm açık hava etkinliklerini 4 Nisan'a kadar iptal etmiş, tüm spor müsabakalarının seyirciye kapalı bir şekilde oynanmasını kararlaştırmıştı.
Bisiklet dünyası ise Koronavirüs’ten nasibini ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde almış, Birleşik Arap Emirlikleri Turu esnasında iki takım görevlisinde virüse rastlanması nedeniyle turun son iki etabı iptal edilmişti.
7 Mart Cumartesi günü koşulması planlanan Strade Bianche’nin ise iptal edileceği bir süredir bisiklet gündeminde konuşulan konular arasındaydı. İtalya Hükümeti’nin de açık hava etkinliklerini yasaklamasının ardından, yarışın organizatörü RSC Sport, bugün yaptığı açıklamayla Strade Bianche’nin 2020 edisyonunun iptal edildiğini duyurdu.
Strade Bianche 2019
Üstelik İtalya’da koşulacak diğer yarışlar da tehdit altında. 11-17 Mart arasında koşulması planlanan Tirreno-Adriatico Turu ve 21 Mart’ta koşulması planlanan sezonun ilk Anıtsal Klasiği Milano-San Remo’nun da iptal edileceği konuşuluyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam