Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Altın madalya Carapaz'ın

Eurosport Türkiye

Güncellendi 24/07/2021 - 15:14 GMT+3

Tokyo Olimpiyatları erkekler yol bisikleti yarışında Ekvadorlu Richard Carapaz altın madalyanın sahibi oldu. Tour de France şampiyonu Tadej Pogacar'ın üçüncü geldiği yarışta gümüş madalyanın sahibi Belçikalı Wout Van Aert oldu.

TOKYO, 24-07-2021, Fuji Speedway, Olympic Games, Olympische Spiele, Olympia, OS Road Race Men, Olympic champion is Richard Carapaz from Ecuador Tokyo Olympics: Road Race Men PUBLICATIONxNOTxINxNED x12646947x Copyright:

Görsel kaynağı: Imago

2019 Giro d'Italia şampiyonu Richard Carapaz, kariyerindeki en önemli başarılara bir yenisini Tokyo'da ekledi. Ekvadorlu yarışçı son iki tırmanışta yaptığı ataklar ve son kilometrelerdeki istikrarlı sürüşüyle tek başına bitiş çizgisinden geçen ilk isim oldu. 28 yaşındaki sporcu en yakın rakibine bir dakika yedi saniye fark attı. Bitime 25 kilometre kala ilk atağını yapan Carapaz'ı son 5.8 kilometreye kadar takip eden ABD'li Brandon McNulty ise madalya kazanamadı.
Fuji Pistinde nefesleri kesen yarışta gümüş ve bronz madalyaların sahibi sprintle belli oldu. Sıcak ve nemli koşullarda geçen yarışta 2020 ve 2021 Tour de France şampiyonu Tadej Pogacar'ı çok küçük bir farkla geride bırakmayı başaran Wout Van Aert ikinci olurken, Slovenyalı şampiyon bronz madalya ile yetindi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam