Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

GreenEdge'in ilk zaferi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/01/2012 - 13:29 GMT+2

Avustralya'da koşulan ve sezonun ilk World Tour yarışı olan Tour Down Under'ı yeni kurulan Avustralya takımı GreenEdge'den Simon Gerrans kazandı. Genel klasmanı ilk sırada bitirerek takımına büyük bir hediye veren Gerrans, kariyerinde ikinci kez bu onura erişti.

2012 Tour Down Under Simon Gerrans

Görsel kaynağı: AFP

Adelaide'da geçilen 90 kilometrelik son etabı Lotto-Belisol'dan Andrei Greipel kazandı. Alman bisikletçi, Tour Down Under'da bu yılki üçüncü etap zaferine imza attı. Mark Cavendish önderliğindeki HTC-Highroad treninden ayrıldıktan sonra Rabobank'ın yolunu tutan ve 2012 sezonunda ana sprinter rolünde etap zaferi kovalamayı hedefleyen Mark Renshaw ikinci olurken, İtalyan bisikletçi Alessandro Ballan podyumu tamamladı.

Son etapta rakipleriyle arasındaki farkı koruyan Simon Gerrans ise takvimin bu önemli açılış turunda ilk sırayı aldı. 2006'da AG2R-Prévoyance takımıyla Tour Down Under'da genel klasman zaferine ulaşan Avustralyalı bisikletçi, "Çok mutluyum. Bundan daha iyi bir szeon başlangıcı hayâl edemezdim" ifadelerini kullandı. Gerrans, takımı bir araya getiren Avustralyalı iş adamı Gerry Ryan ve genel menajer Shayne Bannan'a teşekkür ederken, "Bu herkes için fantastik bir zafer" dedi.

Avustralya menşeili GreenEdge, hiç etap zaferi kazanamadığı Tour Down Under'ın genel klasmanında ipi göğüsleyerek, sezona flaş bir başlangıç yaptı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam