Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Valverde geri döndü!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 21/01/2012 - 13:40 GMT+2

Avustralya'da koşulan Tour Down Under'ın beşinci etabını iki yıllık doping cezasından dönen Alejandro Valverde kazandı. Genel klasman lideri Simon Gerrans ikinci olurken, Tiago Machado podyumu tamamladı.

2012 Tour Down Under Alejandro Valverde

Görsel kaynağı: AFP

Sezonun ilk World Tour yarisi olan ve Avustralya'da kosulan Tour Down Under'in genel klasman yarisini en çok etkilemesi beklenen etabini Alejandro Valverde kazandi. Ispanyol bisikletçi, McLaren Vale - Old Willunga Hill arasinda kosulan 151.5 kilometrelik etapta Simon Gerrans'in önünde bitirerek büyük basariya imza atti.

Yaris sonrasi açiklamalar yapan Valverde, "Çok mutluyum. Takimim bugün harikaydi. Onlarsiz kazanmam mümkün degildi. Bu benim için gerçekten duygusal bir an. Bu zaferi bisiklet sporu disinda kaldigim dönemlerde benden destegini çekmeyen herkese armagan ediyorum" ifadelerini kullandi.

Bisiklet dünyasini sarsan Puerto Operasyonu'na baglantili oldugu gerekçesiyle iki yil ceza alan Valverde, Tour Down Under ile bisiklete geri dönmüstü.
Tüm çabalarina ragmen etabi alamayan ama genel klasman liderligini sürdüren Simon Gerrans ise, "Yapabilecegim her seyi yaptim ama Valverde'yi geçemedim. Son etap öncesi liderlige sahip olmak güzel. GreenEdge, ilk World Tour yarisinda son güne lider giriyor, bu inanilmaz bir sey" dedi.

GENEL KLASMANDA NELER OLUYOR?

Tour Down Under, yarin Adelaide'da kosulacak altinci etapla sona erecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam