Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Moreno'nun zaferi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 23/08/2011 - 20:23 GMT+3

Baza Sierra Nevada arasında koşulan 170,2 kilometrelik etabı Team Katusha’nın İspanyol sürücüsü Daniel Moreno kazandı. Daniel Moreno büyük turlardaki ilk etap zaferine ulaştı.

daniel moreno, dani, la vuelta 2011

Görsel kaynağı: Reuters

Etabın 12. kilometresinde pelotonun önünde atak yapan yedi sürücü Sierra Nevada tırmanışına kadar farkı yedi dakikaya kadar çıkardı. Günün son tırmanışı olan Sierra Nevada’nın başlamasıyla beraber kaçan gruptan kopan isimler teker teker ana gruba dahil oldu.
Son beş kilometreye girilirken Team SaxoBank Sungard’ın Danimarkalı sporcusu Chris Sörensen ana grubun önüne atak yaptı ve bu atağına Team Katusha’dan Daniel Moreno cevap verdi. Finişe beş yüz metre kala düzleşen etap profiliyle beraber Moreno, Sörensen’in önüne atağını yaptı ve 2011 İspanya Bisiklet Turu’nda dördüncü etabı kazanan isim oldu.
Gün sonunda kırmızı mayo Sylvian Chavanel’e geçerken, genel klasmanın iddialı isimlerinden Igor Anton etabı günün galibi Daniel Moreno’nun 1 dakika 36 saniye gerisinde tamamladı.
Üç büyük turda da bir sezon içinde etap kazanmak isteyen Mark Cavendish sıcak hava ve yorgunluğa bağlı olarak etabın bitimine 40 kilometre kala İspanya Bisiklet Turu’ndan çekildi.
İspanya Bisiklet Turu yarın koşulacak olan 187 kilometrelik Sierra Nevada Valdepenas de Jaen etabıyla devam edecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam