Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Almanya'dan bobsled ambargosu

Eurosport Türkiye

Güncellendi 25/02/2018 - 13:32 GMT+3

Erkekler dörtlü bobsledde şampiyonluğa ulaşan Almanya, böylece PyeongChang 2018'deki tüm bobsled branşlarını altın madalyayla kapatmayı başardı.

Francesco Friedrich

Görsel kaynağı: Getty Images

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları'nda erkekler 4'lü bobsledde altın madalya Almanya'nın oldu.
Toplam dört ayaktan oluşan yarışmada Francesco Friedrich, Candy Bauer, Martin Grothkopp ve Thorsten Margis'ten oluşan Almanya takımı, toplamda 3 dakika 15.85 saniyelik zamanıyla şampiyonluğa ulaştı. Takımın lideri Francesco Friedrich böylece erkekler ikili bobsledden sonra dörtlü bobsledde de altın madalyaya uzandı.
Erkeklerde ikili ve dörtlü disiplinin yanı sıra kadınlar ikili bobsledde de şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Almanya, Torino 2006 Kış Olimpiyatları'ndaki tarihi başarısını PyeongChang 2018'de de tekrarlamış.
Müsabakanın ardından gümüş madalya ise iki takım arasında paylaşıldı. Nico Walther, Kevin Kuske, Alexander Roediger ve Eric Franke'den oluşan bir diğer Alman dörtlü 3:16.38'lik toplam zamanda yarışı tamamlarken; Won Yunjong, Jun Junglin, Seo Youngwoo, Kim Donghyun'dan oluşan Güney Kore takımı da aynı dereceyle gümüş madalyaya ortak oldu. Güney Kore böylece ev sahipliğini üstlendiği kış olimpiyatlarında tarihinin ilk bobsled madalyasını elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam