Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kanada'nın ilk altın madalyası artistik buz pateninde geldi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 12/02/2018 - 12:01 GMT+3

Ciddi bir farkla olimpiyat şampiyonluğuna uzanan Kanada takımında Tessa Virtue ile Scott Moir çifti kazandıkları altın madalyayla tarihe geçti.

Canada Figure Skating Team Event joy

Görsel kaynağı: Eurosport

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları artistik buz bateni takım mücadelesinde zafer Kanada'nın oldu.
Her takımın kısa ve serbest programda tek erkekler, tek kadınlar, çiftler ve buz dansı kategorilerinde yarıştığı final turunda toplam 73 takım puanı elde eden Kanada, 2018 PyeongChang'de ilk altın madalyasına uzanırken, tarafsız bayrak altında yarışan Rusya takımı 66 puanla ikinci sırada yer aldı. Podyumu tamamlayan takım ise 62 puanla ABD oldu.
Kanada'yı buz dansında temsil eden dünyaca ünlü çift Tessa Virtue ile Scott Moir, takımlarıyla kazandıkları altın madalya sayesinde 2010 Vancouver'dan beri katıldıkları olimpiyat oyunlarında dördüncü kez madalya sevinci yaşadı. Virtue ile Moir böylece, artistik buz pateninde olimpiyat tarihinin en fazla madalya sahibi isimleri olan Gillis Grafström ile Evgeni Plushenko'yu yakaladı. Kanadalı çiftin önümüzdeki hafta düzenlenecek buz dansı müsabakasından da madalyayla ayrılması durumunda bu rekoru kırma şansı bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam