Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Chris Mears olimpiyat

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 08/08/2012 - 19:13 GMT+3

Chris Mears belki madalya kazanamadı ama atlama yarışlarında yarı finali geçmesi bile ailesinin onu şampiyon gibi görmesini sağladı. Neden mi?

Britain's Chris Mears acknowledges the home crowd after a high-scoring last dive during the men's 3m springboard final (Reuters)

Görsel kaynağı: Reuters

Tam üç yıl önce, Chris’in yaşama şansı yüzde 5’ti. Teşhis edilemeyen mononükleoz rahatsızlığı nedeniyle dalağında yırtık meydana gelen ve oluk oluk kan kaybeden genç sporcu, ameliyattan büyük ihtimalle sağ çıkamayacaktı.

Bir hafta yoğun bakımda tedavi gören Britanyalı, yedi saatlik bir nöbetin ardından üç gün komada kaldı. “Çoğu insan bu durumda beyin hasarı alırdı, bu yüzden şanslıyım” diyen Chris’e Londra 2012’de ailesi ve arkadaşları tarafından verilen destek muazzamdı.
Dalağı alındığı için enfeksiyonlara karşı daha dayanıksız olan Chris’in ailesi, oğullarının kariyerine devam edip etmemesi konusunda kararsız kaldı. Ancak Mears işte dün 3 metre tramplenin üzerinde atlamaya hazırdı.
Ailesinin de çılgın desteği ile zorluk derecesi yüksek atlayışını başarı ile icra eden 19 yaşındaki sporcu finale kalmayı başardı. Finalde ise filmlere konu olacak bir sürpriz olmadı. Ilya Zakharova altını alırken, Çinliler ise bronzu tamamladı. 12 kişinin katıldığı finalde Mears dokuzuncu oldu.
Ama bu sonuç Chris ve ailesini altın madalya kadar sevindirdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam