Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

VERİLERİM HAKKINDA BİLGİ

The Editorial Team

Güncellendi 08/04/2020 - 17:25 GMT+3

Kişisel bilgilerinizi nasıl kullandığımıza dair kısa bir rehber.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Biz, İngiltere ve Galler’de 09615785 şirket numarası ile tescilli olan ve tescilli işyeri Chiswick Park Building 2, 566 Chiswick High Road, Londra W4 5YB, İngiltere adresinde bulunan Dplay Entertainment Limited’iz ve sizden topladığımız kişisel bilgilerin veri denetleyicisiyiz. Eurosport ve Eurosport Player gibi bir dizi ücretsiz ve ücretli hizmeti sağlıyoruz (birlikte “Hizmetler”).
Gizliliği son derece ciddiye alıyoruz ve kişisel bilgilerinizi nasıl işlediğimiz konusunda mümkün olduğunca şeffaf olmak istiyoruz. 'Hesabınızın' 'Kişisel Veriler' bölümündeki 'Verilerime eriş' bağlantısını tıklayarak, sizinle ilgili işlediğimiz belirli kişisel bilgilere kolayca erişebilirsiniz. Burada, bu kişisel bilgileri nasıl kullandığımızı kısaca açıklıyoruz.
Müşteri hizmetleri ekibimizle yaptığınız etkileşimler gibi 'Verilerime eriş' bağlantısı üzerinden erişilemeyen fakat sizin hakkınızda elimizde bulunan bazı kişisel bilgiler olabilir. Hakkınızda elimizde bulunan diğer kişisel bilgilere erişmek isterseniz, lütfen Gizlilik Ofisimize DPO@discovery.com (veya Almanya’da datenschutz@joyn.de) adresinden iletişime geçin veya sitenin 'Yardım' kısmındaki 'Bize ulaşın' veya 'Canlı sohbet' bağlantılarını tıklayarak müşteri hizmetleri ekibimiz ile iletişime geçin.
Hangi kişisel bilgilerinizi işlediğimiz ve bunları nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi için Gizlilik Politikası‘nana bakınız. Lütfen burada kullanılan tüm tanımların, Gizlilik Politikası içerisinde tanımlanan terimlere atıfta bulunduğuna dikkat edin.
Kişisel bilgileriniz ve kişisel bilgilerinizi nasıl kullanıyoruz
Aşağıdaki paragrafta, 'Verilerime eriş' bağlantısını tıkladığınızda size sunduğumuz kişisel bilgi kategorilerini ve bunları nasıl kullandığımızla ilgili kısa bir açıklama hazırladık. Yine de genel olarak belirtmemiz gerekirse, kişisel bilgilerinizi, sizinle yaptığımız bir sözleşmeyi yerine getirebilmemiz için gerekli olduğunda, meşru çıkarlarımız için veya yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmemiz için gerekli olduğu yerlerde veya izin verildiği durumlarda onay vermiş olmanız dolayısıyla kullanırız.
Kişisel bilgilerin kategorisiBu kişisel bilgileri nasıl kullanıyoruz
Ad soyad ve e-posta adresi - Hesabınızı oluşturmak ve yönetmek için.
- Hizmetlerle ilgili sizinle iletişim kurmamız gereken durumlar gibi hizmet ve hesap yönetimi gereksinimleri. - Sahtekarlığı tespit etmek ve önlemek için. - Sosyal medya platformlarını kullanırken sizin ve diğerlerinin ilgili içeriği gördüğünden emin olmak için (bu aşağıda ve Gizlilik Politikası içerisinde daha detaylı olarak açıklanmıştır). - İzin verilen durumlarda size pazarlama mesajları göndermek için.
Pazarlama tercihleri - Size yalnızca izin verilen pazarlama mesajlarını gönderdiğimizden emin olmak için.
Ülke/bölge - Size ülkenizde mevcut olan içeriği göstermek ve seyahat ederken bu içeriğe erişim sağlayabildiğinizden emin olmak için (bunu yapmamız gerekiyorsa).
[Kullanıcı kimliği] - Hizmetlerimize nasıl eriştiğinizi ve Hizmetlerimize erişmek için kullandığınız cihazları anlamak için.
Aboneliğinizle ilgili bilgiler - Hesabınızı yönetmek ve Hizmetleri yönetmek için. - Hizmetleri nasıl kullandığınızı (örneğin, Hesabınıza en son ne zaman giriş yaptığınız) anlamak için ve böylece Hizmetlerimizi en iyi hale getirmeye ve iyileştirmeye devam edebilmek için.
Ödeme bilgileri - Hizmetleri yönetmek ve ödemenizi işleme koymak için. - Sahtekarlığı tespit etmek ve önlemek için.
[Tarayıcı] - Hizmetlerimize nasıl eriştiğinizi ve Hizmetlerimize erişmek için kullandığınız cihazları anlamak için. - Ayarlarınızı (örneğin dil tercihi) hatırlamak ve kimlik doğrulaması yapmak için.
[IP adresi] - Hizmetlerimize nasıl eriştiğinizi ve Hizmetlerimize erişmek için kullandığınız cihazları anlamak için. - Konumunuzu belirlemek için. - Size bulunduğunuz yere göre doğru içeriği sunmamızı sağlamak için (örneğin yalnızca belirli yetki alanlarında belirli içeriği gösterme hakkımız olduğu zaman). - Yetkisiz kullanıcıları engellemek için.
Kişisel bilgilerinizi ayrıca yasal nedenlerden dolayı, Gizlilik Politikası içerisinde tanımlandığı şekilde işleriz.
Kişisel bilgilerinizi, Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nin 22(1) ve 22(4) sayılı maddelerinde atıfta bulunulan türde otomatik olarak karar verme veya profil oluşturma amacıyla işlemeyiz.
Kişisel bilgilerinizi nasıl ve kimler ile paylaşıyoruz
Kişisel bilgilerinizi aşağıdaki durumlarda paylaşırız:
  • Üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları: Bizim adımıza bazı hizmetleri kolaylaştırmak veya sağlamak için üçüncü taraf hizmet şirketleri ile kişisel bilgileri paylaştığımız zaman; buna BTaltyapı şirketleri ve ödeme hizmeti sağlayıcıları da dahildir.
  • Grup şirketleri: Kişisel bilgilerinizi, Hizmetleri size sağlamak için kişisel bilgileri bizim adımıza işlemek amacı ile iştiraklerimize veya bağlı şirketlerimize sağlayabiliriz.
  • Yasalara ve yasal işlemlere uyum: Mahkeme kararlarına veya yasal sürece yanıt verdiğimiz zaman veya yasal haklarımızı tesis etmek veya kullanmak veya yasal taleplere karşı savunma yapmak için. Yasa dışı faaliyetleri, sahtecilik şüphelerini, herhangi bir kişinin fiziksel güvenliğine karşı potansiyel tehdit içeren durumları, Kullanım Şartlarımızın ihlallerini araştırmak, önlemek veya bunlara karşı önlem almak için veya yasaların gerektirdiği başka şekilde bilgi paylaşmak gerektiğine kendi takdirimize göre inandığımız zaman.
  • Birleşme veya satın alma: Bir başka şirket tarafından satın alınmamız veya bir başka şirketle birleşmemiz durumunda sizinle ilgili bilgileri aktarmamız gerektiği zaman.
  • Sosyal medya platformları: Bazı kişisel bilgileri sosyal medya platformlarıyla paylaşabiliriz; örneğin, ilgili reklamları sunmak için özel kitle araçlarını kullandığımızda ve Hizmetlerimize içeriğimizi bu platformlarda kolayca paylaşmanıza olanak tanıyan özellikler eklediğimizde.
Uluslararası aktarmalar
Kişisel bilgileri Birleşik Krallık veya EEA dışına aktarırken şunlardan birini yapacağız:
  • kişisel bilgilerin EEA dışına aktarılması için Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan standart sözleşme veri koruma hükümlerinin bu üçüncü taraflarla yaptığımız sözleşmelerimize dahil edilmesi (bunlar GDPR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği)’nin 46(2) Maddesi uyarınca onaylanan hükümlerdir);
  • (ilgili olduğunda ve alıcının ABD’de olduğu durumlarda) Avrupa ile ABD arasında paylaşılan tüm kişisel bilgilere benzer koruma sağlamasını gerektiren Gizlilik Kalkanının bir parçası olmalarına dikkat edilmesi; veya
  • kişisel bilgilerinizin işleneceği ülkenin Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin 45. maddesi uyarınca Avrupa Komisyonu tarafından “yeterli” kabul edilmiş olmasına dikkat edilmesi.
Verilerin Elde Tutulması
Kişisel bilgilerinizi burada ve Gizlilik Politikamızda belirtilen nedenlerle kullanmaya gerek duyduğumuz sürece elde tutacağız. Ücretli bir aboneliğe ilişkin kişisel bilgileri, Hizmetlerimiz için aktif ve geçerli bir hakkınız olmadığı ve 5 yıldır hesabınıza giriş yapmadığınız takdirde, yasal yükümlülüklerimize uymak, anlaşmazlıkları çözümlemek veya anlaşmalarımızı yürürlüğe koymak için gerekmesi dışında aboneliğiniz sona erdikten 5 yıl sonra sileceğiz.
Haklarınız
Kişisel bilgilerinizle ilgili belirli haklarınız vardır: erişim hakkınız, düzeltme hakkı, silme hakkı, işlemeyi kısıtlama hakkı, veri taşınabilirliği hakkı ve itiraz etme hakkına sahipsiniz. Bu haklar her koşulda geçerli değildir, haklarınızdan herhangi birini kullanırsanız ve bunların geçerli olmadığını veya bir istisna olduğunu düşünürsek, talebinize yanıt verirken bunu size söyleriz.
Geçerli veri koruma yasalarına uymamış olduğumuzu düşünüyorsanız, EEA içerisinde ayrıca yerel veri koruma yetkililerine şikayette bulunma hakkına sahipsiniz. Yerel makam ülkenize göre değişmektedir. Haklarınızla ilgili daha ayrıntılı bilgi ve veri koruma makamlarının bir listesini Gizlilik Politikamız içerisinde bulabilirsiniz.