Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Red Bull'un seçimi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 08/11/2010 - 12:54 GMT+2

Sebastian Vettel şampiyonada daha avantajlı durumdaki takım arkadaşı Mark Webber'in önündeyken takım emri verilmemesi, Fernando Alonso'ya yaradı. Abu Dabi'de benzer bir durum yaşanırsa Red Bull, şampiyonluğu İspanyol pilota armağan edebilir.

red bull f1 2010

Görsel kaynağı: Reuters

Mark Webber'in Brezilya'da yarışı birinci bitirmesi Alonso'yla aradaki farkı bire indirecekti. The Independent'ın haberine göre Vettel'in kazanmasına izin verilmesi, Red Bull'da bu sürücünün takımın gözdesi olduğu iddialarını kuvvetlendirildi. Hem takım sahibi Dietrich Mateschitz, hem de takım şefi Christian Horner bu iddiayı kesinlikle reddediyor.
Eğer Abu Dabi'de de iki sürücü mücadeleye girer ve Vettel kazanırsa, Fernando Alonso'nun şampiyonayı iki Red Bull pilotunun önünde şampiyon bitirmesi mümkün görünüyor. Bu bakımdan Red Bull'un Abi Dabi'de ne yapacağı merak konusu.
Şampiyonada Fernando Alonso 246 puanla lider durumda. Ferrari pilotunu takip eden iki Red Bull sürücüsünden Webber 238, Vettel ise 231 puanda. Lewis Hamilton'ın da matematiksel olarak şampiyonluk şansı devam ediyor. Ancak McLaren pilotuna şampiyonluk için mucize gerekiyor.
Sezonun son yarışı olan Abu Dabi Grand Prix'si önümüzdeki Pazar koşulacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam