Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Vettel şampiyon

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 14/11/2010 - 18:15 GMT+2

Sebastian Vettel, çok yakın geçen şampiyonluk mücadelesinde, son yarış Abu Dhabi'yi kazanarak Fernando Alonso'nun dört puan önünde şampiyon oldu. Podyumun kalan pozisyonlarını Mclaren pilotları alırken Alonso yedinci, Webber sekizinci olabildi.

Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel of Germany celebrates with McLaren's Lewis Hamilton of Britain and Ferrari's Fernando Alonso of Spain after qualifying in the top three positions for the Abu Dhabi F1 Grand Prix at Yas Marina circuit

Görsel kaynağı: Reuters

Haftasonu boyunca çok hızlı olan Vettel, şampiyon olmak için rakiplerinin de geride kalmasını bekliyordu. Alonso ve Webber, takımlarının verdiği taktiklerle geride kalırken genç Alman pilot, kendisini şampiyon yapacak puanları almayı başardı.
Kalkışta Alonso, yavaş kalarak Button'a geçildi ve dördüncülüğe geriledi. Michael Schumacher ile Vitantoino Liuzzi'nin ilk turdaki kazasının ardından güvenlik aracının çıkmasıyla yarışta tansiyon oldukça düştü. Bu safhadan sonra Ispanyol pilot, arkasındaki Webber'e geçilmediği sürece, alacağı puanlarla yine de şampiyon olabileceğinden daha defansif bir taktik izledi. Webber'in erken pite girmesinin ardından Alonso da pozisyonunu korumak için aynısını yaptı. Yarış ilerledikçe bu taktiğin iki pilotu birden geride bıraktığı görüldü. Özellikle Ferrari pilotunun, Renault'dan Petrov'u yarışın yarısından uzun bir sürede geçememesi, hem kendisinin hem de hemen arkasındaki Webber'in şampiyonluk umutlarını söndürdü.
Yarış sonrası gözyaşlarına boğulan Vettel, sezonu Ferrari pilotunun dört puan önünde bitirerek kariyerindeki ilk şampiyonluğu kazandı. Bu aynı zamanda Vettel'i, F1 tarihinin en genç şampiyonu olmasını sağladı.
Mercedes GP'den Rosberg dördüncü olurken, cumartesi günü hayal kırıklığı yaşayan Kubica beşinci, takım arkadaşı Petrov ise Alonso'nun önünde altıncı oldu. Jaime Alguersuari ile Felipe Massa da puan alan son isimler oldular.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam