Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

avrupa grand prix alonso

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 24/06/2012 - 17:49 GMT+3

Formula 1 Avrupa Grand Prix’sinde zafer, Sebastian Vettel'in yarış dışı kalmasından sonra Fernando Alonso'nun oldu.

fernando alonso valencia

Görsel kaynağı: Reuters

Formula 1’de sezonun ilk yedi yarışının yedisini de farklı pilot kazanmıştı. Belki de yıllardır hiç olmadığı kadar büyük bir heyecan vardı. Avrupa Grand Prix’si öncesinde de beklentiler yüksekti.

Valencia’da ise pole pozisyonunun sahibi Vettel çok iyi bir start alarak pitlerin de ardından 29. tura kadar liderliğini korudu. 29. turda Vergne ile Kovalainen çarpışıp pistteki parçalar nedeniyle güvelik aracı piste girdi.

34. turda yarış yeniden başladı. Ancak 35. turda inanılmaz bir olay yaşandı. O tura kadar rahatlıkla liderliğini sürdüren Vettel, aracında problem yaşadı. Aracını kenara çekerek yarış dışında kaldı. Yeni lider Fernando Alonso, Grosjean’ın da yarış dışında kalmasının ardından rakiplerini arkasında tutmayı başardı. İkinci sıra ise son turlarda Hamilton'ı geçen Kimi Raikkonen'in oldu. Son turda Hamilton ve Maldonado'nun kaza yapmasının ardından Michael Schumacher 2006'dan sonra ilk kez podyuma çıktı.

Yarışa 11. sıradan başlayan İspanyol pilot böylece bu sezonki ikinci yarışını elde ederken puanını da 111'e çıkarıp genel klasman lideri oldu.

SIRALAMA BURADA
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam