Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bahreyn Grand Prix

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 22/04/2012 - 17:41 GMT+3

Sezonun dördüncü yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sini son iki yılın şampiyonu Sebastian Vettel kazandı.

formula one

Görsel kaynağı: AFP

Sezonun dördüncü yarışı olan Bahreyn Grand Prix’sine yıla istediği gibi başlayamayan Vettel ilk cepte start aldı. Sorunsuz bir kalkışın ardından birinci sıradaki yerini korumayı başaran Alman pilot pitlere kadar rahat bir yarış geçirdi. Lotus’un Fransız pilotu Gorsjean ise harika bir başlangıç yaptığı yarışta yaptığı seri ataklarla ikinciliğe kadar yükseldi. Bahreyn’de ikinci cebi alan Hamilton ise, pitte yaklaşık yarım dakika kalarak büyük vakit kaybetti.
Vettel her geçen tur aradaki farkı biraz daha açarken, Lotus pilotları Raikkonen ve Grosjean ikinci ve üçüncü cepleri alırken Force İndia’dan Ri Resta ise dördüncü sıranın sahibi oldu. Vettel’in takım arkadaşı Webber, Force India pilotu üzerinde yarattığı baskının mükafatını 30. turda aldı ve dördüncülüğe çıktı.
34. turda Raikkonen en hızlı tura imza atarak Vettel ile arasındaki farkı kapattı. 36’da ise Fin pilot ilk geçiş denemesini yapsa da son iki yılın şampiyonu pozisyonunu korudu.Pitlerde de sorun yaşamayan ikili yarışı bu sırayla tamamladı. Poyduma çıkan son isim ise Grosjean oldu. Öte yandan sezon başından beri eleştirilen Ferrari pilotu Massa ise puan ile tanıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam