Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Hülkenberg mi?

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 06/11/2010 - 23:04 GMT+2

Red Bull'ların domine ettiği hafta sonunda Hülkenberg, bütün şampiyonluk adaylarını geride bırakarak kariyerinin ilk pol pozisyonunu kazandı. Sırayla Vettel, Webber, Hamilton ve Alonso, genç Alman'ın arkasından başlayacaklar.

Williams Formula One driver Nico Hulkenberg of Germany

Görsel kaynağı: Reuters

Sıralama turlarının ilk kısmı, gittikçe ağırlaşması beklenen yağmur yüzünden bütün pilotların aynı anda piste çıkmasıyla oldukça kaotik geçti. Yeni takımlar arasında en iyi zamanı Timo Glock yaparken, Force India pilotları da Q2'ye kalmak için kendi aralarında mücadele etti. Kore'deki pilotajından dolayı beş sıra geriye düşme cezası alan Sutil, takım arkadaşına da geçilerek Q1'de elendi. Alman pilot yarışa 23. sırada başlayacak.
Q2'nin en büyük kurbanı ise son saniyede Massa'ya geçilen Jenson Button oldu. Şampiyonluk umutları son derece azalan Button, böylece Hamilton'a yardım etme şansını da kaybetti. Formu ile dikkat çeken Kobayashi ve Q3'ün gediklilerinden Nico Rosberg de ikinci seansta elenenler arasındaydı.
Yağmur, olmamasına rağmen ıslak bir pistte başlayan Q3 ise sürprizlerle dolu geçti  Red Bull'ların domine etmesi beklenen seansta, Webber ve Vettel, son iki dakikaya kadar yaptıkları hatalarla istedikleri turları elde edemediler.

Bu sırada Michael Schumacher, ikinciliğe yükselerek bir sürpriz peşindeydi. Yerel kahraman Rubens Barrichello ile Hulkenberg, zeminin kurumasıyla beraber ilk kuru zemin lastiklerine dönen pilotlar oldular. Genç Alman'ın attığı hızlı turlarla beraber bütün pilotlar da aynı lastiklere geçti. Pol pozisyonunun son dakika içinde bir çok kez el değiştirdiği seansta Nico Hülkenberg, kariyerinde ilk defa bir yarışa en önden başlama hakkı kazandı. Bu aynı zamanda Williams takımının Nurburgring 2005'ten beri ilk pol pozisyonu. Hülkenberg'in 1.1 saniye arkasında Vettel ikinci, Webber üçüncü oldu. Kısa süreliğine pol pozisyonu elinde bulunduran pilotlardan Hamilton dördüncü, Alonso beşinci olarak yarışa başlayacaklar. Barrichello, elde ettiği altıncılıkla Williams'ın formunun şans olmadığını gösterdi. Son antreman turlarını önde bitiren ve sürpriz yapması beklenen Kubica yedi, Schumacher sekizinci olurken yerel kahraman Massa, dokuzunculuğu ile hayal kırıklığı yarattı. Ilk onun sonunda ise Renault'dan Vitaly Petrov yer aldı.
Yarınki Brezilya GP'si 18.00'de koşulacak ve yarış sırasında yağmur beklenmiyor.
Sebastian Buemi ve Timo Glock, Kore GP'sindeki cezalarından sonra yarınki yarışa beşer sıra geriden başlayacaklar.

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam