Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

RedBull'un favorisi Vettel

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 05/11/2010 - 10:17 GMT+2

Mark Webber, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun son iki yarışına girilirken Red Bull'un Sebastian Vettel'i desteklediğini söyledi.

FORMULA ONE Turkish GP Mark Webber of Red Bull after coming third following a crash with team-mate Sebastian Vettel

Görsel kaynağı: AFP

Interlagos'ta basının sorularını yanıtlayan Avustralyalı pilot, eşit destekle ilgili gelen soruya, "Teknik olarak her şey çok çok iyi" cevabını verdi. Gazeteciler Webber'e takım içi ilişkiler açısından Vettel'le aynı seviyede desteklenip desteklenmediğini sordu. Webber bu soruya, "Bu çok açık değil mi?" şeklinde cevapladı ve sözlerini "Benim de hayatta favorilerim var, birlkte olmak istediğim kişiler var. Bu çok doğal, insanının doğası bu." şeklinde sürdürdü. Gazetecilerin, "Vettel önde olsaydı takım eşit davranmaya devam eder miydi?" sorusuna "Bu çok zor bir soru. Buna ben karar vermiyorum, bu, takımı yöneten patronların kararı. Benim işim sadece sürmek." dedi.
Webber, Red Bull takımının son yarışları iyi yönetemesi halinde, iki şampiyonluğu da kaybetme riski olduğuna da dikkat çekti.
En fazla tartışılan konu
Bu sezon boyunca Red Bull takımındaki en sıcak tartışmalardan biri olan pilotlar arası eşitlik konusu, Türkiye Grand Prix'inde Sebastian Vettel'in Mark Webber'e çarpmasıyla başlamış, Silverstone'da Webber'in ön kanadının Vettel'e takılmasıyla devam etmişti. Brezilya GP'si öncesinde Webber, şampiyona lideri Fernando Alonso'nun 11 puan, Vettel ise 25 puan gerisinde bulunuyor. Red Bull takımı yöneticileri bütün bu tartışmalara karşın sezonun son iki yarışında iki pilota da eşit davranacaklarını tekrarlıyorlar.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam