Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Formula 1 - Şampiyon belli oluyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/11/2012 - 15:14 GMT+2

Formula 1'de sezonunun şampiyonu, bugün koşulacak Brezilya Grand Prix'sinin ardından belli oluyor. Red Bull pilotu Sebastian Vettel ve Ferrari pilotu Fernando Alonso şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

2012 United States GP Red Bull Ferrari Vettel Alonso

Görsel kaynağı: AFP

Brezilya Grand Prix’inden önce sıralamada 273 puanla birinci sırada bulunan Sebastian Vettel, 13 puan gerisindeki Fernando Alonso karşısında bu farkı korumaya çalışacak. Alman pilot, yarışı ilk dört içinde tamamlarsa, rakiplerinin derecesine bakmaksızın üst üste üçüncü şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. Vettel bu sezon, 5 yarış kazanırken 13 yarışı ilk dört içinde tamamlamayı başardı. Ferrari'nin şampiyonluk adayı Fernando Alonso ise bu sezon 3 yarış kazandı ve tamamlayamadığı 2 yarış dışında tüm yarışlardan puanla ayrıldı.
Brezilya’da dün koşulan sıralama turlarında ise McLaren pilotu Lewis Hamilton 1:12.458'lik derecesi ile ilk sırayı aldı. Takım arkadaşı Jenson Button ise +0.055 saniye farkla ikinci sırada kendisine yer buldu.
Wanted: Vettel und Alonso
Red Bull pilotlarından Mark Webber +0.123 saniye farkla üçüncü sırayı alırken bugünki yarışta şampiyonluk mücadelesi verecek olan Sebastian Vettel ise dördüncü zamanın sahibi oldu.
Şampiyonun belli olacağı yarış Türkiye saati ile 18:00'de başlayacak.
Michael Schumacher’in son yarışı
Brezilya Grand Prix'si aynı zamanda 7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot Michael Schumacher'in Formula 1 kariyerindeki son yarışı olacak.
Mercedes'te Schumacher'in yerini alacak olan İngiliz Lewis Hamilton da McLaren adına son yarışına Interlagos'ta çıkacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş