Formula 1

2011 sezonu Williams için kabus gibi geçti. Hatta kabus kelimesi bile durumlarını açıklamak için yetersiz kalabilir. Sadece 5 puan alabildiler ve 1978’den sonra ilk kez 9. sırada sezonu tamamladılar.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Rubens Barrichello ile yolları ayıran takım, Bruno Senna ile anlaştı.Teknik konularda oldukça gerilerde kalan Williams’ta, tecrübeli Patrick Head ve Sam Michael takımdan ayrıldı. Frank Williams ise yönetim kurulundan istifa etti. Takımda büyük bir yenilik oldu. 1997’de birlikte çalıştıkları Jason Somerville’le yeniden çalışmaya başladılar. Somerville, Toyota’da ve Renault’da önemli görevler almıştı. Mark Gillan da takıma katılan
isimler arasına girdi. Gillan; McLaren, Jaguar ve sonrasındaki Red Bull’da görev almış bir isim. Bunlarla birlikte Williams, Cosworth’le olan ortaklığını bitirdi ve Renault motoruyla yola devam etme kararı aldı. Yeni aracın, eskisine oranla %5 daha hafif olduğu söyleniyor. Burun konusunda diğer takımları takip eden Williams’ın, Renault motoru ile birlikte 2011’e göre daha iyi bir sezon geçirmesi bekleniyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam