Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Hint kumaşı Vettel

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 30/10/2011 - 14:00 GMT+2

Takvimin en yeni ayağı olan Hindistan'da koşulan yarışta Sebastian Vettel galip geldi. Çifte dünya şampiyonu, bu sonuçla Michael Schumacher'e ait olan bir sezonda en çok yarış kazanma rekorunu egale etme şansını sürdürdü. İkinci Jenson Button olurken, Fernando Alonso podyumu tamamladı.

Sebastian Vettel

Görsel kaynağı: AFP

Alman pilot, birinci sıradan başlamanın verdiği avantaj ile yüksek tempo tutarak yarışın başında farkı açmaya başladı. Tüm yarış boyunca da kontrolü elden bırakmayarak alışıldık galibiyetlerinden birini aldı.
Podyumun ikinci sırasında yer alan Jenson Button ise dördüncü sıradan iyi bir start alarak yerleştiği ikinci sıraya yarış boyunca kimseyi yaklaştırmadı. Bu sene 10. kere podyuma çıkan İngiliz pilot, şampiyonadaki ikincilik yarışında büyük avantaj elde etti.
Yarışın ilk virajinda Button'a geçilen Fernando Alonso uzun bir süre üçüncü sıradaki Mark Webber'i takip ettikten sonra son pit stoplar sayesinde podyumun son basamağına adımını atmayı başardı.
Yine mi siz!
Bu senenin en çok konuşulan ikilisi Lewis Hamilton ve Felipe Massa, bu sene dördüncü kez temas yaşadı. Hamilton'ın kırılan ön kanadı ve Massa'ya kesilen pitten geçme cezası ikilinin sıra kaybetmesine neden oldu. Cezasını çektikten sonra piste çıkan Massa, sıralamalarda yaptığı gibi süspansiyonunu kırarak yarışa veda etti.
Michael Schumacher, sene sonunda yakaladığı form grafiğini sürdürerek takım arkadaşı Nico Rosberg'i tekrar geçmeyi başardı. Jaime Alguersuari, Kore'den sonra bugün de aldığı sekizincilik ile Toro Rosso'sunu yine puan potasına soktu.

Formula 1 Klasikleri arasına gireceği daha şimdiden söylenen Buddh International pistinde bir anlamda kendi evinde yarışan Force India takımı, Adrian Sutil'in dokuzunculuğu ile iki puan aldı. Yarışa 20. sırada başlayan Sergio Perez ise 10. sırada bitirerek son puanı kaptı.

Vettel rekora koşuyor
Hindistan'dan zaferle dönen Vettel, 2011 sezonundaki 11. etap galibiyetine ulaştı. Alman pilot, kalan iki yarıştan da mutlu sonla ayrılırsa Schumacher'in 2004'te 13 yarış kazanarak kırdığı bir sezonda en çok yarış kazanma rekorunu egale edecek.

Hindistan GP'si sonuçları için tıklayın!
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam