Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Formula 1 - ABD Grand Prix'sinde ihtimaller denizi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/11/2012 - 19:50 GMT+2

Austin'de gerçekleştirilecek olan ABD Grand Prix'sinde Sebastian Vettel'in şampiyonluğunu ilan etme şansı bulunuyor.

2012: Vettel beim GP der USA

Görsel kaynağı: Eurosport

Yıllar sonra ABD'ye dönen Formula 1 sezonunun sondan ikinci yarışı öncesi genel klasmanın ilk sırasında Sebastian Vettel bulunuyor. 255 puanla şampiyonanın zirvesinde bulunan Alman pilotu, Fernando Alonso 10 puan geriden takip ediyor. 198 puanla üçüncü sırada olan Kimi Raikkonen'in ise matematiksel olarak şampiyonluk şansı kalmadı.
Yarışa pole pozisyonunda başlayacak olan Alman pilotun şampiyonluğunu ilan edebilmesi için üç senaryo var. Vettel, ilk sırayı almayı başarması halinde rakibinin beşinci sırayı almasını bekleyecek. Bu durumda aradaki puan farkını 25'e çıkaracak olan Red Bull pilotu, son yarışta puan alamasa dahi galibiyet sayısı daha fazla olduğu için şampiyonluğunu ilan edecek.
Alman pilot, ikinci sırayı alırsa rakibininin dokuzuncu olmasını bekleyecek, üçüncü sıraya düşerse de rakibinin puan alamaması durumunda üst üste üçüncü şampiyonluğuna ulaşacak.
Austin'deki Circuit des Americas pistinde gerçekleştirilecek olan yarışta Vettel'in yanından Lewis Hamilton start alacak. İkinci çizgiden Mark Webber ve Kimi Raikkonen yarışa başlayacakken, sıralama turları sonrası sekizinci sırada bulunan Alonso, Felipe Massa'nın vites kutusunu değiştirerek beş sıra ceza alması sonrası yarışa pistin temiz tarafındaki yedinci sıradan başlayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam