Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

formula 1 ispanya gp izle

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 13/05/2012 - 17:43 GMT+3

Sezonun beşinci yarışı Barcelona'da koşulurken, Pastor Maldonado kariyerinin ilk zaferine imza attı.

pastor maldonado, fernando alonso, kimi raikkonen

Görsel kaynağı: AFP

Sezonun beşinci Avrupa'nın ise ilk yarışı olan İspanya Grand Prix'si olaysız bir startla başladı. İkinci cepten kalkan ve iç çizgiyi iyi kapayan Fernando Alonso, memleketinde daha ilk turda liderliği ele aldı.
Sakin ve olaysız giden yarışın ilk turlarında Red Bull pilotlarının önderliğinde yavaş yavaş araçla sert lastiğe geçiş yaparken, 14. turda efsanevi pilto Michael Schumacher, Bruno Senna'ya arkadan vurunca iki isim için de yarış erken bitti.

İspanyol Alonso için her şey iyi giderken, kendisi trafikte zaman kaybedince, 27. turda pitten çıkan Maldonado liderliği ele geçirdi.29. turda Vettel ve Massa'ya önceki bölümlerde sarı bayraklar altında geçiş yaptıkları gerekçesiyle pitten geçme cezası verildi.
31. tur geçilirken sıralama, Maldonado, Alonso, Raikkonen ve Grasjean şeklinde oluşurken beşinci sırada ise Lewis Hamilton vardı. 42. turda pite lider giren Maldonado'nun sol arka lastiğinde sorun çıkınca kendisi çok vakit kaybetti ve piste ikinci sırada döndü.
Raikkonen'in pite girmesiyle yeniden zirveye çıkan Maldonado'nun üzerinde Alonso acayip bir baskı kurmaya başladı. Baskıya iyi dayanan Pastor Maldonado kariyerinin ilk zaferne imza attı. Böylece sezonun beşinci yarışında da beşinci farklı bir isim zafere ulaştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam