Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

italya monza canli izle

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/09/2012 - 16:44 GMT+3

Sebastian Vettel, Jenson Button ve Mark Webber’in yarış dışı kaldığı Monza’da, ilk cepten start alan Lewis Hamilton sezonun 13. yarışı İtalya Grand Prix’sinde galibiyete ulaştı.

McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain celebrates after taking the pole position in the qualifying session of the Spanish F1 Grand Prix at the Circuit de Catalunya in Montmelo, near Barcelona, May 12, 2012

Görsel kaynağı: Reuters

Formula 1’in en hızlı pistine pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton, 1:19.41 ile rahat bir performans sergilediği İtalya’da kazanmayı başardı. Monza’da kariyerinin ilk zaferini elde eden İngiliz pilot, aynı zamanda bu sezonki üçüncü yarış galibiyetini aldı.
Sergio Perez ise yarışa damga vuran isimlerden biriydi. Sauber pilotu, sert lastiklerle 12. sırada başladığı İtalya’da son bölümü domine etti. Geç ve tek pit stop stratejisiyle yarış sonunda herkesin aksine yumuşak lastiklere dönen Perez, Monza’da podyumun ikinci basamağında yer aldı.
Günün en karlı isimlerinden biri de şampiyona lideri Fernando Alonso’ydu. 10. sırada başladığı yarışı, Ferrari’siyle üçüncü sırada tamamlayan Alonso, çok değerli 15 puanı hanesine yazdırarak pilotlar klasmanında liderliğini sürdürdü.
Jenson Button ve Mark Webber’in yarış dışı kaldığı Monza’da, Sebastian Vettel de 48. turda aracını kenara çekerek şampiyonluk yolunda büyük darbe aldı. Alman pilot yarış içerisinde de pitten geçme cezasına çarptırılmıştı.
Felipe Massa’nın dördüncü sırada yer aldığı yarışta, Kimi Raikkonen de finişi beşinci gördü.
İtalya Grand Prix'si sonrası şampiyonada Fernando Alonso 179 puanla liderliğini sürdürürken, Lewis Hamilton 142 ile ikinci sıraya çıktı.
Formula 1’de sezonun 14. yarışı 23 Eylül’de Singapur’da koşulacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam