Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Vettel şampiyon

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/10/2011 - 15:45 GMT+3

Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel, Suzuka'da düzenlenen Japonya Grand Prix'sinde üçüncü oldu ve 2011 sezonunda bitime dört yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Japonya'nın galibi ise Jenson Button oldu.

2011 Japanese GP Red Bull Vettel

Görsel kaynağı: AFP

Rüya gibi bir yil geçiren son sampiyon Sebastian Vettel'in Suzuka'da ilk 10'a girmesi sampiyonluk için yeterli olacakti. Geçen sezon tarihin en genç sampiyonu olan Alman pilot, bu sonuçla birlikte iki kez üst üste sampiyon olan en genç yarisçi oldu ve tarihe geçti.

Yarisin hikayesi
Siralama turlarinda yeni arka kanadini deneyen ve müthis bir performans gösteren McLaren Mercedes'e karsi pol pozisyonu birakmayan Vettel'in oynadigi oyunlar Pazar günü de devam etti. Alman pilot, start verildiginde Button'i çimlere itti, durumu incelemeye alan yaris kontrolden ceza gelmedi.

O andan itibaren Vettel'in sampiyonlugun önündeki tek engel lastik asinmasiydi. Suzuka'nin lastiklere asiri yüklenen yapisi Vettel'in ve Red Bull'un degil, Jenson Button'in arkadasiydi. Ikinci pit stoplar sonrasinda Button liderligi aldi. Alonso'ya da da geçilen ve üçüncülüge düsen Vettel'in yaris stratejisi tamamen degisti. Sampiyonlugunu podyumda kutlayacagini hesaplayarak daha fazla risk almadi. Yarisa Senna gibi basladi, Prost gibi bitirdi. 324 puana ulasarak tarihin en genç çifte sampiyonu oldu.

VETTEL NASIL SAMPIYON OLDU? PUAN DURUMU BURADA!

24 yasindaki Vettel'in sampiyonlugunu ilan ettigi Japonya GP'sinde birinci ise Ingiliz McLaren Mercedes pilotu Jenson Button oldu. Fernando Alonso ise ikinci oldu.

JAPONYA GP'SI SONUÇLARI IÇIN TIKLAYINIZ!

Siralama turlarinda ne olmustu?
Bu Cuma ve Cumartesi günü boyunca McLaren Mercedes yeni arka kanadini denedi. Daha agresif bir DRS (arka kanat sürtünme azaltma sistemi) imkani sunan bu kanat sayesinde, siralama turlarinda Red Bull ile arada olusan farki kapatmayi planladilar. Plan beklentileri asti ve siralama turlarinin son iki dakikasina girilene kadar pol pozisyonu ve hatta ilk çizgi bu sene hiç alisik olmadigimiz bir biçimde Mclaren’in kucagindaydi.
Ancak kameralar Vettel’e döndügünde çok özel bir performans gördük. Vettel, her kerbün (virajlarin yanindaki kirmizi beyaz bölüm) her santimetresini kullandi. S virajlarinda limitteydi. Ikinci sektörde, Spoon çikisinda belki bir santimetre daha disari kaysa turu sonlanacakti. Tur sonlandiginda Red Bull garaji bu sene hiç sevinmedigi kadar sevindi. Sebastian Vettel, su ana kadarki kariyerinin en iyi polünü Ayrton Senna’ya ve Micheal Schumacher’e yakisir bir sekilde elde etmisti.

Alman pilot, kariyerinin en önemli hafta sonunda gerekeni yapti ve sampiyonluga ulasacak sonucu elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam