Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Tarihi yarış Button'ın

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/06/2011 - 09:22 GMT+3

Yağmur ve kazalar nedeniyle sık sık yarıda kalan Kanada Grand Prix'sini son turda Sebastian Vettel'i geçen Jenson Button kazandı.

jenson button lewis hamilton

Görsel kaynağı: Reuters

Kanada Grand Prix’si yağmur sebebiyle güvenlik aracıyla başladı. Dördüncü turdan sonra güvenlik aracı pistten çıkar çıkmaz ikinci sıradaki Alonso atak yaparak Vettel’i geçmeyi denedi ama Alman pilot kontrolü elden bırakmadı ve ön sıradaki yerini korudu. 

Sekizinci turda McLaren pilotları Jenson Button ve Lewis Hamilton arasında yaşanan kazadan sonra Hamilton yarış dışı kalırken Button ise vakit kaybederek geri sıralara düştü. Kazadan dolayı Maylander’in kullandığı güvenlik aracı bir kez daha piste girerken dört tur sonra heyecan yeniden başladı.

Yağmur nedeniyle güvenlik aracı da yarışın bir parçası olurken 25. turda kırmızı bayraklar sallandı ve yarışa takımların hepsini lastiklerini değiştirmesi için ara verildi.

Yaklaşık iki saatlik aranın ardından yine güvenlik aracıyla başlayan yarış 34. turda aracın çekilmesiyle devam etti. Ancak bu sefer de 37. tuda Ferrari pilotu Fernando Alonso ile Jenson Button çarpışınca güvenlik aracı yeniden piste döndü.

Güvenlik aracı nihayet çıkınca kalan kısımda heyecan büyüktü. Michael Schumacher uzun süre dördüncü sırada götürdüğü yarışın 51. turunda önündeki Kamui Kobayashi ve Felipe Massa’yı geride bırakıp ikinci sıraya tırmandı.

Güvenlik araçsız yarış sona erecek diye beklenirken bu sefer de Nick Heidfeld kaza yaptı.

Yarışın bitmesine 7 tur kala ise Mark Webber, Michael Schumacher'i geride bırakırken saniyeler sonra Schumacher de Webber'i geçmeyi başardı. Ancak bir tur sonra Button önce Webber sonrasında Schumacher'i geride bıraktı. 68. turda da Mark Webber, eski Dünya şampiyonunu geçmeyi başardı.

Son üç turda ise Sebastian Vettel ve Jenson Button'ın kapışması nefesleri kesti. Son turda Vettel spin atınca yarışta altı kez pite giren Jenson Button zafere ulaştı. Son yıllardaki belki de en heyecanlı yarış yaklaşık dört buçuk saat sürdü.

Michael Schumacher de yarışı dördüncü sırada bitirerek beş yıl sonra podyuma çıkma fırsatını kaçırdı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam