Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Alonso kanatlandı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 26/10/2010 - 12:20 GMT+3

Saganak yagmur altinda Güvenlik Araciyla baslayan Kore GP'sinde, Webber'in kazasi ve Vettel'in motor patlatmasi, arkalarindaki Alonso'ya galibiyeti getirdi. Hamilton'in ikinci, Massa'nin üçüncü oldugu yaris, hem iki saat limitinden hem de karanliktan hemen önce bitti.

Fernando Alonso Korea GP Ferrari

Görsel kaynağı: Eurosport

Formula 1 sezonunun sondan üçüncü yarışı olan Kore GP’sini, Ferrari’den Fernando Alonso, Mclaren’den Lewis Hamilton ve takım arkadaşı Felipe Massa’nın önünde kazandı ve pilotlar şampiyonasında liderliğe oturdu. Sıralama turlarında ilk iki sırada yer alan Red Bull pilotlarından Sebastian Vettel 46. turda liderken motor arızası yaşayarak, Mark Webber ise 19. turda spin atarak yarış dışı kaldı.
Tarihin ilk Kore GP’sinin koşulduğu Yeongam pistindeki yarış, sağanak yağmurdan dolayı güvenlik aracı arkasında başladı ve atılan üç yavaş turdan sonra kırmızı bayraklarla durduruldu. Pistin ara ara yağan yağmurlarla hiç kurumadığı yarışta, birçok pilot zor anlar yaşadı. Bu arada kazaya karışan Adrian Sutil ve Sebastian Buemi, bir sonraki yarış olan Brezilya GP’sine 5 sıra geriden başlama cezası aldılar.
Pilotlar şampiyonasında Alonso, 231 puanla Mark Webber’in 11 puan önünde lider. Lewis Hamilton, haftasonu aldığı ikincilikle puanını 210’a çıkardı ve Sebastian Vettel’in önünde üçüncülüğe yerleşti. Vettel ise son iki yarışa, lider Alonso’nun 25 puan arkasında giriyor. Bu yarışa kadar şampiyonluk mücadelesinde yer alan son şampiyon Jenson Button, 12. olup puan çıkaramadığı yarışın ardından bu mücadelenin dışında kaldı. Genel kanı, Button’ın bu yarıştaki başarısızlığına hatalı pit stratejisinin neden olduğu.
Markalar şampiyonasında Red Bull, puan alamamasına rağmen liderliğini 426 puanla korudu. İkinci sırada yer alan Mclaren 399, üçüncü Ferrari’nin ise 374 puanı var. Bu şampiyonadaki en yakın mücadele, Force India ile Williams takımları arasında. Vijay Mallya’nın takımı, 68 puanla Frank Williams’ın takımının 3 puan önünde altıncı sırada bulunuyor.
Bir sonraki yarış, Brezilya’nın Interlagos pistinde 7 Kasım Pazar günü Türkiye saatiyle 18.00’de koşulacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam