Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Button geri döndü

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 31/07/2011 - 17:38 GMT+3

Formula 1 Macaristan Grand Prix'sinde McLaren-Mercedes pilotu Jenson Button birinci oldu. Yağmur nedeniyle sık sık sıralamanın değiştiği yarışta Sebastien Vettel ikinci, Fernando Alonso ise üçüncü oldu.

2011 Hungarian GP Jenson Button

Görsel kaynağı: Reuters

Button, 48. turda yağmurun başlamasıyla birlikte takım arkadaşı Lewis Hamilton ile büyük bir rekabet içine girdi. Bu turda Hamilton spin atınca Jenson Button birinci sıraya geçti. Vettel de üçüncü oldu. Alonso da dördüncü kez pit stopa girdi. Fakat sonraki beş tur içinde Hamilton yeniden liderliğe yükseldi.

55. turda ise İngiliz pilot sorun yaşadı. Hamilton beşinci kez pite girmek zorunda kalınca liderlik koltuğuna yine Button oturdu.

Yarış sonunda kadar liderliğini koruyan Button kariyerinin de 12. galibiyetini almış oldu. Button için Macaristan Grand Prix’sinin ayrı bir önemi vardı. İngiliz pilot 2006 yılında Formula 1 kariyerindeki ilk zaferini elde etmişti. Bugün ayrıca kariyerindeki 200. yarışıydı.

Yarışta ikinci sırayı Red Bull'dan Sebastian Vettel alırken, kürsüye çıkan son isim ise Ferrari'den Fernando Alonso oldu.Dördüncü sırada McLaren'dan Lewis Hamilton ve beşinci sırada da Red Bull'dan Mark Webber yer aldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam