Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonluğa bir kala

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 25/09/2011 - 18:25 GMT+3

Singapur Grand Prix’sinde bitiş çizgisini ilk sırada geçen isim Red Bull’un şampiyon pilotu Sebastian Vettel oldu. Bu sezonki 14. galibiyetine ulaşan Alman pilotun, şampiyonluğunu ilan etmesi için ise ihtiyacı olan tek şey ise geride kalan beş yarıştan sadece bir puan almak.

Sebastian Vettel

Görsel kaynağı: AFP

Sıralama turlarının en hızlı ismi olarak yarışa ilk cepten başlayan Vettel, başkan sona sorunsuz bir yarış çıkardı ve piste giren güvenlik aracından da faydalanarak zorlanmadan zafere ulaşmayı başardı.
Yarışa üçüncü cepten başlayan İngiliz pilot Jenson Button, Webber’in kötü çıkışını iyi değerlendirdi ve bitişe kadar hata yapmayarak yarışı ikinci sırada tamamladı. Vettel’in 1.7 saniye gerisinde kalan İngiliz pilot böylece 18 puan aldı ve Red Bull’un Alman sürücüsünün şampiyonluğunu ilan etmesini resmen engelledi.
Bir diğer Red Bull pilotu Mark Webber ise yarışın son bölümünde yaptığı atakla zirvenin 29.2 saniye gerisinde kalarak üçüncü oldu.
Formula 1’de sezonun bitimine beş yarış kala genel klasmanda Vettel 309 puanla lider, Jenson Button ise 185 puanla ikinci sırada bulunuyor. Ferrari’nin İspanyol pilotu Fernando Alonso 184 puan ile üçüncü sırada bulunurken bir diğer Red Bull pilotu Mark Webber’in ise 182 puanı var.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam