Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Vettel'in şansı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/09/2011 - 12:33 GMT+3

Singapur Grand Prix'sinde bu sezonki 11. pol posiyonunu elde eden Sebastian Vettel, ilk sıradan başlayacağı yarış sonucunda üst üste ikinci kez şampiyonluğunu ilan edebilir. Peki Alman pilot hangi durumlarda şampiyon olur? Muhtemel senaryoları, olasılıkları sizler için derledik.

Monza 2011 Vettel Blog

Görsel kaynağı: Eurosport

Rüya gibi bir yıl geçiriyor Alman pilot. Geçen sezon tarihin en genç Formula 1 şampiyonu olan Vettel, sekiz kez zafere ulaştığı, sadece bir kez podyum dışında kaldığı ve şimdiye dek 11 kez pol pozisyonu elde ettiği 2011 sezonunda da aynı hedefe yürüyor.

Peki Singapur Grand Prix'sinde şampiyonluğunu ilan etme şansı olan Alman pilota hangi sonuçlar yetecek? Formula 1 hayranlarının hesap makinelerine sıkça başvuracağı bugün öncesi muhtemel senaryoları sizler için derledik.
Ana hatlarıyla şampiyonluk senaryosu
- Vettel'in şampiyon olması için Singapur'da her türlü podyum görmesi gerekiyor.
- Alonso ilk üçte bitirirse, Vettel şampiyonluğu ilan etmesi bir süre daha bekleyecek.
- Hamilton kazanırsa, Vettel'in şampiyonluğa kavuşması yine ertelenmiş olacak.
Vettel şampiyonluğunu nasıl ilan eder?
1- Vettel zafere ulaşır, Alonso dördüncü veya daha alt sırada bitirir, Button/Webber üçüncü ya da daha alt sırada kalırsa.
2- Vettel ikinci olur, Hamilton üçüncü veya daha altında bitirir, Alonso sekizinci ve daha aşağısında kalır, Button/Webber beşinci ya da altında bitirirse.
3- Vettel üçüncü olur, Hamilton dördüncü veye daha aşağısında bitirir, Alonso dokuzuncu ya da daha altında bitirir, Button/Webber yedinci veya aşağısında kalırsa.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam