Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2012'de Türkiye yok

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/07/2011 - 17:53 GMT+3

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, Türkiye'nin gelecek sezon kesinlikle takvimde olmayacağını söyledi.

2011 Turkish GP Red Bull Webber

Görsel kaynağı: AFP

TRT’den Erbatur Ergenekon’a konuşan Bernie Ecclestone, “2012'de Türkiye olmayacak.Ben sizden daha üzgünüm.Burada herkes istiyor, bir yıldır görüşüyoruz ama gelişme olmadı. Yetkililerle iletişimimiz sürüyor. Fiyat konusunda anlaşamadık.Bu şartlarda 2012'de Türkiye GP olmayacak. Umarım ilerde tekrar geri döner” ifadelerini kullandı.
Formula 1 Takımlar Birliği Genel Sekreteri Simone Perillo, Türkiye'nin, 2012 yılı yarış takviminden çıkartıldığını söylemişti.
Perillo, Associated Press'e yaptığı açıklamada, gelecek yıl Türkiye'de yarışma düzenlenmeyeceğini, Bahreyn ayağının ise gelecek yılın takvimine tekrar dahil edileceğini söyledi.
Hazırlanan takvime göre Bahreyn ayağı gelecek yıl Kasım ayında yapılacak ve bu durumda ilk yarış, bu sezon olduğu gibi Avustralya'da düzenlenecek. Bahreyn Grand Prix'si, bu ülkedeki iç karışıklık nedeniyle bu yılın takviminden çıkartılmıştı.
Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'un, 2012 yılı için hazırlanan takvimin taslağını, fikirlerini beyan etmeleri amacıyla Macaristan'da Grand Prix'sinde takımlara ileteceği ve Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun yarış tarihlerini bu süreçten sonra onaylayacağı belirtiliyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam