Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

F1 keyfi devam etsin!

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/05/2011 - 14:49 GMT+3

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, yedi yıllık işletme süresi dolan Formula 1’in 2012 takviminde yer almayan İstanbul Park’ta yarışların devam etmesi için, Bernie Ecclestone ile anlaşmaya varma konusunda harekete geçti.

McLaren Formula One driver Jenson Button of Britain (R) drives ahead of McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain during the Turkish F1 Grand Prix at the Istanbul Park circuit in Istanbul May 8, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

“Türkiye’den ayrılmayı en çok biz istemeyiz” diyen Ecclestone, Türkiye’den gelen gelirlerden memnun değil. Yarışların patronu, “Diğer Avrupa ülkelerinden kazandığımızı aldığımız sürece biz de burada olmaktan mutluluk duyarız. Diğer ülkeler Formula 1 yarışlarının kendi ülkeleri için iyi olduğunu düşünüyorlar. Eğer Türkiye bunun aksini düşünüyorsa, bizim için sorun yok. Bu tamamen onlara bağlı. Onların yerine ben karar veremem” açıklamasını yaptı.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu “İki taraf da sorunu çözmeye uğraşıyor. Yarışın öncesiyle sonrasını karşılaştırdığımızda %50’lik bir ilerleme görüyoruz” açıklamasını yaptı.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise, görüşmeler için son tarihin 3 Haziran olduğunu söyleyerek “O tarihe kadar konu tam olarak çözülememiş olacaksa bile en azından taslaklara girmeyi başarmalıyız” şeklinde konuşarak F1'in İstanbul Park'ta devam etmesi ellerinden geleni yapacaklarının mesajını verdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam