Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Formula 1 pisti sökülüyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 05/05/2011 - 14:43 GMT+3

Bernie Ecclestone'un Türkiye Grand Prix'sinin büyük ihtimalle iptal edileceğini duyurması üzerine, İstanbulPark'ın akıbeti hakkında çeşitli öneriler gelmeye başladı. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, pistin sökülerek yerine fuar alanı inşa edilmesi için projeyi Başbakan Erdoğan'a sundu.

istanbul park, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

Best Fm'de bir programa katılan Yazıcı, "İstanbul'da yılda bir kez kurulan bir organizasyon için iki yüz milyon dolarlık bir yatırım aslında çok da doğru değil. Biz buranın bir fuar alanına dönüştürülmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Boş alanları ve alt yapısı dahil bölgeyi içine alan, üçüncü köprü yolu, TEM, E-5, Sabiha Gökçen Havaalanı gibi her şeyiyle hazır projeyi Başbakan'a sunduk. Pist alanı dışında yer alan biri yüz yetmiş, diğeri iki yüz dönümlük iki arazinin fuar için tünellerle birbirine bağlanacağını da belirten Şadi Yazıcı, yeni kurulacak AVM'yle ilgili de açıklamalarda bulundu. Yazıcı, "Bizim AVM mantığımız bir alışveriş merkezinin deniz üzerinde kurulması, balık şeklindeki 320.000 metrekarelik bir alanda deniz üzerine kurulmuş bir marina projesi" şeklinde konuştu.
"Ecclestone köy pazarlığı yapıyor"
Geçen haftalarda da İTO Başkanı Muray Yalçıntaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada Ecclestone’nun yıllık 26 milyon dolar istediğini ve bunun da Türkiye için yüksek bir fiyat olduğunu söylemişti.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül ise Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'nın köy pazarlığı gibi pazarlık yaptığını ve 26 milyon dolarda ısrar etmesi durumunda İstanbul'un 2011 yarış programında yer almayacağını açıklamıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam