Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İstanbul'da geçiş rekoru

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 12/05/2011 - 16:06 GMT+3

Pazar günü gerçekleşen Türkiye Grand Prix’sinde geçiş rekoru kırıldı ve yaşanan 79 geçişle 1983’ten bu yana en çok geçişin yaşandığı yarış olarak tarihe geçti.

Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel of Germany (R) leads the pack at the start of the Turkish F1 Grand Prix at the Istanbul Park circuit in Istanbul May 8, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

İstanbul Park’ta gerçekleşen 79 geçişle birlikte, 2011 sezonundaki geçiş sayısı 200’e ulaşırken, bu sayıyla şimdiden geçtiğimiz sezonun toplam geçişlerinin yarısına ulaşılmış oldu.
Türkiye’de bu kadar çok geçişin olmasının en büyük nedeni ise geçişi kolaylaştıran DRS’nin (hareketli arka kanat sistemi) geçerli olduğu alanının uzunluğu olarak gösterilebilir.
Marussia Virgin pilotu Timo Glock, DRS geçiş alanı daha kısa tutulsa biraz daha heyecanlı olabileceğini belirtirken,” Önümüzdeki araç ile farkı bir saniyeye düşürdüğünüzde geçiş şansı çok fazla, İstanbul’da ise garantiydi” şeklinde konuştu.
Monaco’da da var
DRS’nin Monte Carlo'da tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dair pilotların dile getirdikleri güvenlik endişelerine rağmen, İstanbul'da takımlarla yaptığı görüşmelerin ardından kullanılmasına karar verildi. 
Pilotlar Birliği Başkanlığını yürüten Rubens Barrichello ise, "Ben bunun yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu kararı verenlerin, DRS aktif haldeyken araçla tünelten geçmeye çalışmalarını isterdim" yorumunda bulundu. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam