Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kapılar tamamen kapanmadı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 28/04/2011 - 17:31 GMT+3

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, yıllık ücret nedeniyle işlerin zora girmesine rağmen Türkiye'nin Formula 1'e kapılarını tamamıyla kapamadığını söyledi.

formula flag

Görsel kaynağı: Eurosport

Geçtiğimiz günlerde İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada Ecclestone’nun yıllık 26 milyondolar istediğini ve bunun da Türkiye için yüksek bir fiyat olduğunu söylemişti.
Yalçıntaş Autosport’a yaptığı açıklamada ise “Bu yıl Türkiye GP’nin devam edip etmeyeceği ile ilgili karar verilmesi gerekiyor. Henüz ortada verilmiş bir karar yok ve ne F1 Yönetimi ne de Türkiye Hükümeti resmi bir açıklamada bulundular." dedi. Anlaşmanın önündeki tek engelin, Bernie Ecclestone’un talep ettiği 26,5 milyon dolar olduğunu ifade eden Yalçıntaş, hükümetin bu rakama henüz bir yanıt vermediğini dile getirdi.
Türkiye GP için resmi kararın kesin bir tarih olmasa da Ağustos-Eylül 2011’de verilebileceğini belirten Murat Yalçıntaş, “F1 organizasyonu Türkiye için önemli bir tanıtım ve ekonomik gelir imkanı. Ancak ülke ekonomimiz bu organizasyona bağımlı değil. Son 30 yılda dünya çapında pek çok önemli organizasyona ev sahipliği yaptık. Formula 1 de bunlardan biri. Böylesi önemli bir organizasyonun bir parçası olmanın öneminin farkındayız. Yarış döneminde Avrupa’nın pek çok ülkesinden insanlar İstanbul’a geliyorlar. Ancak gerçek anlamda Formula 1 ekonomisinden bahsedemeyiz” ifadelerini kullandı.
Ecclestone’da kalmasını istiyor
Daha önce İstanbul Park'ı "dünyanın en iyisi" olarak tanımlayan Ecclestone ise, sorunun çözümlenebileceğini umduğunu dile getirdi.  Ecclestone Daily Express'de yayınlanan yorumunda, "Yarışlar şehre çok büyük oranda insan, ticaret ve reklam getiriyor. (Türkiye'nin F1 konusundaki kararından dolayı) biraz hayal kırıklığı içindeyim. Umarım bir anlaşmaya varabiliriz" ifadelerini kullandı. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam