Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

U-20 Dünya Kupası - Torbalar belirlendi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/02/2013 - 15:35 GMT+2

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi, Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılacak ülkelerin kurada yer alacağı grup torbalarını belirledi.

2011, ispanya, 20 yaş altı

Görsel kaynağı: Reuters

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, İsviçre'nin Zürih kentinde dün gerçekleştirilen toplantıda, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi ile Yerel Organizasyon Komitesi'nin, organizasyon hazırlıklarını ve grup kuralarını değerlendirdiği, toplantıya FIFA İcra Kurulu Üyesi, UEFA 1. Başkan Vekili ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce, TFF 2. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ve komite üyeleri ile TFF temsilcileri katıldığı bildirildi.

Son şampiyon İspanya, İstanbul'da oynayacak
Toplam 24 takımın 6 gruba ayrıldığı toplantıda alınan karara göre Avrupa kıtasının şampiyonu İspanya, (A) Grubu'nda 1. torbada yer alacak ve tüm grup maçlarını İstanbul'da oynayacak.
1. torbanın diğer takımları 5 konfederasyonun şampiyonlarından oluşacak. AFC (Asya Futbol Konfederasyonu) ve CAF'ın (Afrika Futbol Konfederasyonu) geriye kalan temsilcileri ise, 2. torbada, CONMEBOL (Güney Amerika Futbol Konfederasyonu), CONCACAF (Kuzey-Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu) katılımcıları da 3. torbada bulunacak.

Türkiye, 4. torbada
C Grubu'nda mücadele edecek ev sahibi Türkiye ile UEFA'dan katılan 5 takım ise kura çekiminde 4. torbada yer alacak.
Torba dağılımında konfederasyondan gelen takımların gruplarda birbiriyle karşılaşmaması sağlandı.
Bu arada Dünya Kupası'na katılması kesinleşen 15 ülke; Türkiye, UEFA'dan İspanya, Fransa, İngiltere, Portekiz, Yunanistan, Hırvatistan; AFC'den Güney Kore, Avustralya (Asya Elemeleri'nden finallere yükseldi), Irak, Özbekistan; CONMEBOL'dan ise Kolombiya, Paraguay, Uruguay, Şili'den oluşuyor.
Şampiyonaya CAF ve CONCACAF'dan 4'er, OFC'den (Okyanusya kıtası) 1 olmak üzere katılacak toplam 9 takım ise, önümüzdeki günlerde belli olacak.

Boyce: Türkiye'den aldığımız yerel destek mükemmel
FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi ile Yerel Organizasyon Komitesi'nin gerçekleştirdiği toplantının ardından bir açıklama yapan Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce, şunları söyledi:
''Hazırlıkların iyi gittiğini görmek çok güzel oldu. FIFA Yönetim Kurulu'na, bu turnuvanın 2013'ün en öne çıkan etkinliklerinden bir tanesi olacağını bildireceğim. Stadyumlardaki çalışmalar konusunda şimdiden çok önemli adımlar atıldı ve Türkiye'den aldığımız yerel destek de mükemmel. Eğer geçmişe dönersek, Lionel Messi, Xavi, Diego Maradona, Kaka ve Luis Figo gibi isimlerin büyük futbol yıldızları olmadan önce bu turnuvayı onurlandırdığını hatırlayabiliriz. Kendi adıma daha şimdiden, yeni jenerasyon dünya yıldızlarını bu yaz Türkiye'de izlemek için sabırsızlandığımı söyleyebilirim.''

Kura çekimi 25 Mart'ta İstanbul'da
Şampiyonanın kura çekimi 25 Mart Pazartesi günü İstanbul'da yapılacak ve yeniden tasarlanan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası ilk kez spor kamuoyunun karşısına çıkacak.
The Grand Tarabya Otel'de gerçekleştirilecek kura çekilişine katılacak takımların temsilcileri, çekilişin ardından karşılaşmaların oynanacağı şehirlerin stat, otel ve antrenman tesislerini inceleyecek.

Dünya Kupası'nın grup torbaları şu şekilde:
1. Torba:
İspanya - UEFA (Avrupa) U-19 Şampiyonası galibi
Güney Kore - AFC (Asya) U-19 Şampiyonası galibi
Kolombiya - CONMEBOL (Güney Amerika) U-20 Şampiyonası galibi
CAF (Afrika) U-20 Şampiyonası galibi
CONCACAF (Kuzey-Orta Amerika ve Karayipler) U-20 Şampiyonası galibi
OFC (Okyanusya) U-20 Şampiyonası galibi

2. Torba:
Avustralya
Irak
Özbekistan
CAF U-20 Şampiyonası'nın galibi dışında gelecek 3 takım

3. Torba:
Paraguay
Uruguay
Şili
CONCACAF U-20 Şampiyonası galibi dışında gelecek 3 takım

4. Torba:
Türkiye
Fransa
İngiltere
Portekiz
Yunanistan
Hırvatistan
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam