Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kamerun Cape Verde Afrika uluslar kupasi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/10/2012 - 00:47 GMT+3

2013 Afrika Uluslar Kupası eleme maçında Cape Verde ilk maçta 2-0 yendiği Kamerun’a deplasmandaki mücadelede 2-1 mağlup olmasına rağmen, turnuvaya katılma hakkını kazanarak tarihinde bir ilke imza attı.

kamerun cape verde

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Kamerun Milli Takımı, iki maçlı eleme sisteminde kâğıt üzerinde favori gösterilmesine rağmen Cape Verde’ye toplamda 3-2’lik skorla elenerek finallere katılma şansını kaybetti. Cape Verde ise tarihinde ilk kez Afrika Uluslar Kupası’na katılmaya hak kazanarak büyük bir başarı elde etti. Aynı başarıyı Sudan’ı deplasman kuralıyla eleyerek Etiyopya da kazandı ve tarihinde ilk kez Afrika Uluslar Kupası bileti aldı.
Ayrıca bu sonuçla Galatasaraylı Dany Nounkeu ve İstanbul Büyükşehir Belediyeli Pierre Webo da Afrika Kupası süresince takımlarında kaldı.
Libya’daki iç karışıklıklar sebebiyle 2013 Afrika Uluslar Kupası planlananın aksine Güney Afrika’da gerçekleştirilecek. 16 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek Afrika kıtasının en önemli futbol organizasyonu 19 Ocak’ta başlayacak ve kupanın sahibi 10 Şubat’ta belli olacak

Afrika Uluslar Kupası'na katılmayı garantileyen ülkeler şu şekilde: Güney Afrika, Gana, Mali, Zambiya, Nijerya, Tunus, Fildişi Sahili, Fas, Etiyopya, Cape Verde, Angola, Nijer, Togo, Kongo.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam