Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Zambiya tarih yazdı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/02/2012 - 08:14 GMT+2

Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon penaltılarda Fildişi Sahili'ni mağlup eden Zambiya oldu. Üçüncü kez final oynayan Zambiya böylece tarihindeki ilk Afrika Uluslar Kupası zaferine ulaştı.

zambiya, ivory coast, fildişi sahili

Görsel kaynağı: AFP

Fildişi Sahili ve Zambiya üç haftalık mararonun sonunda Kara Kıta'nın en büyüğü olmak için buluştu. Maçından başından sonuna kadar daha etkili olan taraf Avrupa'nın önemli takımlarında oynayan Filler'di. 29'da Drogba'nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Yaya Toure uygun durumda topu ağlarla buluşturamadı. İlk devrede akılda kalan başka pozisyon olmazken soyunma odasına da 0-0'lık eşitlikle gidildi.
69'da Mulenga Gervinho'yu düşürünce hakemin kararı penaltı oldu. Chelsea'nin yıldızı Drogba ise 11 metreden 2006'daki Mısır'a karşı oynadıkalrı finalde olduğu gibi topu üstten auta atmayı tercih etti.88'de Fildişi gole Gradel ile yaklaşsa da top az farkla auta gitti. 90 dakika sonunda iki takım da eşitliği bozamadı ve karşılaşma uzatmaya gitti. İki uzatma devresinde de heyecan eksik olmadı. 96'da Katongo direğe takılırken 116'da ise Gervinho rakip ceza sahasında karambol yaratsa da pozisyondan sonuç çıkmadı ve karşılaşma penaltılara gitti.
Penaltılarda ise nefesler tutuldu. ilk beş penaltıda takımlar karşılıklı olarak bütün atışları gole çevirirken normal sürede penaltı kaçıran Drogba takımının beşinci penaltısını attı. Seri penaltılarda ise Gervinho penaltıyı kaçırdı ve kupa, tarihinde üçüncü finalini oynayan Zambiya'nın oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam