Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Afrika Uluslar Kupası - Togo Cezayir'i 2-0 yendi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 27/01/2013 - 00:42 GMT+2

Afrika Uluslar Kupası D Grubu'nda Togo, Cezayir'i 2-0 mağlup etti ve çeyrek final şansını sürdürdü.

togo adebayor

Görsel kaynağı: AFP

Mücadelenin ilk bölümlerinde etkin görünen taraf Cezayir’di. Slimani, takımı adına etkili olurken mücadelenin ilk golünü Togo bulmayı başardı. Ayite’nin asistinde meşin yuvarlağı ağlarla buluşturan Emmanuel Adebayor, takımını öne geçirmeyi başardı.
Cezayir, 36. dakikada Islam Slimani’yle karşı karşıya pozisyondan yararlanamadı ve net bir şansı tepti. İlk yarı, Togo’nun 1-0 üstünlüğüyle noktalandı.
İkinci yarıda da oyunda daha etkin olan taraf Cezayir’di. Kuzey Afrika ekibi, beraberliği yakalamak için büyük bir uğraş verse de gol atmayı başaramadı.
Karşılaşmanın 87. dakikasında Cezayir kalesinde yaşanan bir sıkıntı ise, kale değişene kadar oyunun yaklaşık 10 dakika durmasına sebep oldu.
Mücadele tekrar hareketlenince Cezayir'in baskılı oyunu sürse de, Togo kontraataktan bir gol daha buldu. Wome'nin 90+10'daki golü, skoru 2-0 olarak ilan etti.
Togo, böylece Afrika Uluslar Kupası’ndaki ikinci maçında ilk puanlarını almayı başardı. Cezayir ise Afrika Uluslar Kupası’na veda etti.
D Grubu’nda bir sonraki maç günü oynanacak Togo-Tunus mücadelesi, D Grubu’nda Fildişi Sahili’nin ardından çeyrek finale yükselecek ikinci takımı belirleyecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam