Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Almanya Ligi - Fatih Demireli Bayern Dortmund maçını değerlendirdi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 30/11/2012 - 17:45 GMT+2

Bundesliga’da haftanın merakla beklenen maçı Bayern Münih-Borussia Dortmund karşılaşmasını Fatih Demireli’ye sorduk.

bayern münih, munich, thomas müller, neven subotic

Görsel kaynağı: Reuters

-Puan farkından dolayı saha dışından bir soruyla başlayalım. Taraftarlar karşılaşmaya nasıl bakıyor?
Bayern’in ligde Dortmund’a karşı son beş maçını üst üste kaybetmesi Bayern taraftarının beklentisini oldukça yükseltiyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi burada da taraftarlar bu maçı çok önceden konuşmaya başladı. Bir grup Dortmund taraftarının geçtiğimiz günlerde Allianz Arena’nın içine sızıp bir VIP locasının camına Dortmund logosunu spreylemesi tabii ki tansiyonu yükseltti.
-Süper Kupa Finali haricinde iki sezondur üst üste Bayern'i beş kez mağlup eden Dortmund mu yoksa bu sezon sadece bir kez mağlup olan Bavyera ekibi mi daha avantajlı?
Bayern’in sportif iradesi gecen sezonun sorunlarını çok iyi analiz etti. Geçen sezon Robben, Ribery ve Gomez sakat olduğu zaman yedek kulübesinden gelen isimler yetersiz kalıyordu. Robben haftalardır yok, Gomez sezonu yeni açtı ama Bayern ciddi bir farkla lider, çünkü kadro kalite olarak çok genişledi. Dortmund’da aynı sıkıntılar bu sezon baş gösterdi. Yeterince rotasyon yapamıyorlar, üstelik Şampiyonlar Ligi’ni de çok önemsiyorlar. Özellikle Robert Lewandowski’nin yedeği bu sene Lucas Barrios değil, şimdilik bekleneni veremeyen Julian Schieber. O vakit Düsseldorf maçında olduğu gibi kötü sürprizler ortaya çıkabiliyor.
-Jupp Heynckes'in öğrencileri kendi sahalarında ligin en çok gol atan ve en gol yiyen ekibi. Dortmund bu dezavantajı nasıl lehine çevirir?
Jürgen Klopp, Bayern’den bu sezon puan alabilen takımları analiz etmeli. Leverkusen, Bayern’i Allianz Arena’da yenmeyi başardı – hem de 24 senenin ardından-. Bayern takım savunmasını iyi yapıyor ama pas yollarını kapatan rakipler karsısında kilidi açmakta zorlanıyor. BATE de Bayern’i öyle yenebilmişti. Dortmund’un çok fazla ofansif bir oyunu tercih etmemesi gerektiğini düşünüyorum çünkü; Bayern bu formuyla en ufak hatayı bile affetmeyip sonuca gitmeyi öğrendi. Sarı-siyahlılar için galibiyetin anahtarı son iki sene kalburüstü tutan set oyunu ani çıkışlar olacaktır.
-Kıyaslama yaparsak, iki takım hangi bölgelerde diğerine üstünlük kurabilir? Maçın kilidi neresi?
Kadroların genel anlamda denk olduğunu düşünüyorum. Bir takımın net olarak ön plana çıktığını söyleyemem. Tabii ki Bayern’de Ribery cok formda, Kroos ve Müller iyi bir sezon geçiriyor ama aynısını Götze, Reus ve Lewandowski için de diyebiliriz. Dortmund’da bu sene farklı olan ve belki de bu kadar puan kaybına sebep olan defansif kurgudur. Hummels ve Subotic’in alanı geçtiğimiz dönemlere nazaran o kadar güçlü ve geçilmez değil. Defansif orta sahadaki tandemin de devamlı değişmesi bunda bir etken olabilir. Dortmund o bölgede Şampiyonlar Ligi maçlarındaki konsantrasyonunu sağlayabilirse, iyi bir sonuçla dönebilir. Aksi takdirde Bayern’in kilit noktası orası olur.
-Mücadelede hangi oyuncular ön plana çıkar?
Mario Götze son Bayern-Dortmund maçlarında çok ön plana çıktı ama Dortmund’da bu sene Marco Reus gerçeği de var. Özellikle büyük maçlarda çok dikkat çekici. Bayern’de Mario Gomez’in 11’e dönmesini bekliyorum. Uzun sakatlığı sonrası çok iştahlı, çok istekli ama benim gözüm yavaş yavaş form tutan Javi Martinez’de olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam