Almanya Ligi - Jupp Heynckes'ten emeklilik sinyali

Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes, “Cumartesi günü Bundesliga kariyerimdeki son antrenörlük görevimi yapacağım” dedi.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Sezon sonunda emekli olması beklenen Bayern Münih’in teknik direktörü Jupp Heynckes, geleceği ile ilgili açıklamalar yaptı.
68 yaşındaki teknik adam, şampiyon Bayern’in ligin son haftasındaki Borussia M’gladbach maçıyla beraber Bundesliga’da son kez antrenörlük yapacağını söyledi. Gazetecilere açıklama yapan Heynckes, “Gladbach maçından sonra iki finalimiz kalıyor. Muhtemelen Haziran başındaki Almanya Kupası finalinden sonra görevi bırakacağım” dedi.
Heynckes sözlerini şöyle sürdürdü:
“15 yaş daha genç olsaydım yurt dışı seçeneklerini düşünürdüm ama artık genç biri değilim. Kulüplerde bir neslin değişmesi lazım ancak 68 yaşında bu değişimi gerçekleştiremem.”
641 Bundesliga maçıyla beraber Otto Rehhagel’den sonra en fazla antrenörlük yapan isim olan Heynckes, 1998 yılında Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi kupasını da kaldırmıştı.
Ligde şampiyonluğu garantileyen Bavyeralılar, 25 Mayıs’ta Devler Ligi finalinde Borussia Dortmund ile 1 Haziran’da ise Almanya Kupası’nı kaldırmak için Stuttgart’a karşı sahada olacak.
Bavyera ekibinde 2013-14 sezonundan itibaren İspanyol teknik adam Pep Guardiola görev alacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam