Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Almanya Ligi - Ruhr Derbisi'nde Schalke Dortmund'u 2-1 mağlup etti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/03/2013 - 18:25 GMT+2

Schalke 04, Ruhr Derbisi'nde Dortmund'u ilk yarıda bulduğu iki golle mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacağı Galatasaray maçı öncesinde moral buldu.

Schalke Dortmund

Görsel kaynağı: Reuters

Veltins-Arena’daki maça hızlı başlayan konuk takım oldu. 6. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Götze’nin vuruşunda Hildebrand gole izin vermedi. Götze 10’da bu defa uzaktan şansını denedi savunmaya takıldı.
Bu pozisyonun iki dakika sonrasında ise Schalke golü buldu. Schalke forması ile 100. maçına çıkan 19 yaşındaki oyuncu Atsuto Uchida’nın ortasına gelişene harika bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi. Golden sonra temposunu iyice yükselten Schalke, yine Uchida’nın ortasında bu defa Klaas Jan Huntelaar’ın kafası ile farkı ikiye çıkardı. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirledi.
İkinci devreye Dortmund iki değişiklik yaparak girdi. Grosskreutz ve Hummels kenara gelirken Rues ile milli futbolcumuz Nuri Şahin oyuna girdi. Değişikliklerden verim olan Dortmund, Blaszczykowski’nin asistini 59’da Lewandowski’nin filelere göndermesi ile farkı bire indirdi. Polonyalı futbolcu böylece yedi maç üst üste gol Timo Konietzka ait atarak kulüp rekorunu da egale etti.
Schalke bu gole cevap fırsatlarını 75’de Fuchs, 80’de Farfan ile harcadı. 86'de Fuch ile Bastos topu paylaşamayınca kale sahasındaki karambolden gol çıkmadı. Dortmund ise 89'da beraberliğe çok yaklaştı. Ceza sahası uzak köşeşinde müsait pozisyonda Lewandowski, kaleci Hildebrand'a takıldı. Kalan dakikalarda rakip kalede daha etkili olan ev sahibi farkı açamasa da skoru koruyarak Ruhr Derbisi’nde gülen taraf oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam