Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Alman Meclisi'nde bir ilk

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 09/04/2012 - 16:24 GMT+3

Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından Eintracht Frankfurt'a gönül veren bazı milletvekilleri ilk kez Federal Meclis'te (Bundestag) bir taraftar kulübü kurdu.

Big ball football

Görsel kaynağı: Eurosport

Eintracht Frankfurt taraftar kulübünün kurucusu olan ve başkanlığını yapan Yeşiller Partisi Milletvekili Omid Nouripour, taraftar kulübüne "BundesAdler" (Federal Kartal) adını verdi.
Mecliste temsil edilen diğer partilerin milletvekillerinin de üye olduğu "BundesAdler" taraftar kulübünde Nouripour'un yardımcılığını da Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) eski Savunma Bakanı Franz Josef Jung üstlendi.
Kadın milletvekillerinin de ilgi gösterdiği taraftar kulübünün tanınmış kadın üyeleri de Aile Yaşlılar Kadın ve Gençlik Bakanı Kristina Schröder ile eski Adalet Bakanı Brigitte Zypries oldu.
Eintracht Frankfurt taraftar kulübüne üye olmak için müracaat etmek isteyen milletvekili ve Federal Meclis çalışanlarının sayısının arttığına dikkat çekilirken, diğer takımların taraftarlarının da benzer kulüpler kurmak istediği kaydedildi.
Nouripour, Frankfurtlular'ın yaptığını kopya etmenin yanlış olmayacağını söyledi.
Kulübün şu an bir internet sitesi ve bir logo da hazırladığı, deplasman maçlarına gitmek için de organizasyonlar yaptığı bildirildi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam