Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Blaszczykowski

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 25/07/2012 - 13:19 GMT+3

Bundesliga'da son iki yılı şampiyonlukla kapayan Borussia Dortmund, gelecek planlamasını da erken yapıyor.

Jakub Blaszczykowski BVB Borussia Dortmund

Görsel kaynağı: Eurosport

Borussia Dortmund, birçok Avrupa takımının transfer listesinde bulunan ve Lazio, Roma ile Liverpool'un transfer teklifi yaptığı Jakub Blaszczykowski ile sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı. Bir yıl daha sözleşmesi bulunan ve son 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Polonya Milli Takımı kaptanlığını da yapan Jakub Blaszczykowski, Dortmund ile sözleşmesini uzatmaktan mutlu olduğunu söyledi.
2007 yılından beri formasını giydiği Dortmund'un kendisi için büyüleyeci unsuru olan bir takım olduğunu vurgulayan Jakub Blaszczykowski, imza töreninden sonra, "Bir kez sarı-siyahlı Borussia Dortmund formasını giyen futbolcu, başka bir takıma gitmeyi kesinlikle düşünemez. Beş yıl nasıl geçti anlayamadım. Dünyada böyle büyüleyici bir stat ve böyle bir seyirci atmosferi fazla yoktur" dedi.
Sözleşmesini üç yıl uzatığı için memnuniyetini dile getiren 26 yaşındaki Blaszczykowski, Dortmund'un kadrosundaki 10 yıllık futbolcular Sebastian Kehl ile Roman Weidenfeller'den sonra takımın en eski futbolcu sıralamasında üçüncü sırada. Kuba lakaplı Polonyalı futbolcu, kendisini adeta Dortmund'lu gibi hissetiğini söylerken, takım arkdaşı İlkay Gündoğan, "Kuba'nın Dortmund'ta kalması başta ben olmak üzere tüm takımı sevindirdi. Kuba, futbolu yanında insanlığı ve tecrübesiyle de bize örnek oluyor. Gelecek yıl da şampiyonluğa oynayacağız" diyerek takım arkadaşına övgüler yağdırdı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam