Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fürth Bundesliga’da

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/04/2012 - 12:59 GMT+3

Greuther Fürth, bitime üç hafta kala Bundesliga'ya çıkmayı garantiledi.

2011/2012 Fürth

Görsel kaynağı: Eurosport

Avrupa’da son virajlar dönülüyor. Düşenler, çıkanlar belli olurken, şampiyonluk yarışı iyiden iyiye kızışıyor. Heyecan yükseledursun, Bundesliga’ya ilk yükselen takım belli oldu. SpVgg Greuther Fürth tarihinde ilk defa bu başarıyı elde ederek bir manada şeytanın bacağını kırdı.
Puan sıralamasında zirvede bulunan yeşil-beyazlılar, bitime üç hafta kala birinci lige çıkmayı garantiledi. 31 maçta 67 puan toplayan ekip, Dresden’in Fortuna Düsseldorf’u dün akşam yenmesi üzerine adını ilk defa Bundesliga’ya yazdırdı.
Statü gereği Alman İkinci Ligi’nde ilk iki sırayı alan takımlar, birinci mevkiye terfi ederken üçüncüyle Bundesliga’nın sondan üçüncüsü kozlarını Bundesliga için paylaşıyor. Bu arada 65 puanı bulunan ikinci sıradaki Eintracht Frankurt’un da mucize olmazsa yerini kaybetmesi beklenmiyor. Birinci kümenin gediklisi, son sıradaki Aachen deplasmanından bir galibiyet çıkarması halinde işi bitirecek.
Puan tablosunda üçüncü Paderborn’un 58, dün gece yenilen Düsseldorf’un 57, Hamburg’un kült camiası St. Pauli’nin ise 56 puanı bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam