Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Skibbe en büyük hata"

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 13/02/2012 - 20:54 GMT+2

Eskişehirspor'dan ayrılıp Bundesliga ekibi Hertha Berlin'in teknik direktörlüğüne geçen Michael Skibbe, Alman Bundesliga'da en büyük transfer hatası olarak tarihe geçti.

Michael Skibbe

Görsel kaynağı: Eurosport

Türkiye'den geldikten sonra Markus Babbel'den boşalan teknik direktörlüğü görevinde Hertha'nın başında sahaya çıkan Skibbe'nin, 5 maçta 5 yenilgi alınca görevine son verildi. 46 yaşındaki Skibbe, Hertha Berlin'in başında çıktığı 4 lig ve bir Almanya Kupası'nda başarılı olamamış, takımı bu maçlarda sadece 1 gol atarken 12 gol kalesinde görmüştü. En son olarak Stuttgart deplasmanında takımın aldığı 5-0'lık farklı yenilgi bardağı taşıran son damla olunca Hertha Menajeri Michael Preetz tarafından Skibbe'nin görevine son verildi.
Günlüğü 15 bin avro
43 gün teknik direktörlük görevinde kalan Michael Skibbe'nin Hertha'ya mali faturası ise 1 milyon Euro'ya yakın oldu. Eskişehirspor'daki sözleşmesinin iptali için 250 bin avro ödenen Skibbe'ye 150 bin avro ücret ve 500-600 bin avro civarında tazminat ödenecek. Böylece Skibbe'nin günlüğü Hertha'ya 15 bin avroyu geçmiş oldu. Kötü gidişin Skibbe ile durdurulamaması ve takım içinde huzursuzluk olması üzerine yeni bir kan değişikliğine zorunlu olarak gittiklerini belirten Preetz, "Düşme hattından sadece 2 puan uzakta olan 15 sıraya geriledik. Ligde kalmak için yeni bir teknik adam gerektiğine inanıyoruz, Bunun içinde antrenör arayışına başladık" diye konuştu. Preetz'in ilk etapta 1899 Hoffenheim'da görevine geçtiğimiz hafta son verilen Holger Stanislawski olduğu öne çıkmaya başladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam