Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Almanya Ligi'nin 22. haftasını Bayern Münih lider kapattı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 24/02/2014 - 10:31 GMT+2

Hannover 96'yı 4-0 mağlup eden lider Bayern Münih puanını 62’ye çıkararak en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını da 19’a yükseltti.

Bayern Münih

Görsel kaynağı: Reuters

Tayfun Korkut'un teknik direktörlüğünü yaptığı Hannover 96'yı 4-0 gibi farklı bir skorla geçtiği maçta Bavyera ekibinin gollerini Thomas Müller (2) Thiago ve Mandzukic kaydetti.
Bundesliga'da yenilmezlik serisini 47'ye çıkaran ve üst üste oynadığı 14 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Bayern Münih, Wolfsburg’a yenilen ve 43 puanda kalan Bayer Leverkusen ile puan farkını da 19’a çıkardı.
Bayer Leverkusen, Wolfsburg deplasmanından puansız döndü
Ligde ikinci sırada yer alan Bayer Leverkusen, deplasmanda Wolfsburg'a 3-1 yenildi.
Ligde üst üste dördüncü galibiyetini alan Wolfsburg'un golleri Bas Dost, Luiz Gustavo ve Ricardo Rodriguez'den gelirken, Bayer Leverkusen'in tek golünü Sidney Sam attı. Wolsburg 39 puanla 5. sırada yer alırken, Bayer Leverkusen 43 puanla ikinci sırada kaldı.
Hakan Çalhanoğlu 40 metreden gol attı
Ligde son 7 maçta puan alamayan ve Bert van Marwijk’in yerine Mirko Slomka'yı teknik direktör olarak getiren Hamburg, sahasında Borussia Dortmund'u 3-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibin gollerini Petr Jiracek, Pierre-Michel Lasogga ve milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu kaydetti.
Hamburg'un 90. dakikada orta sahada kazandığı serbest vuruşu kullanan Çalhanoğlu'nun yaklaşık 40 metreden attığı şutta top kaleci Weidenfeller'i de geçerek ağlarla buluştu. Bu kadar uzun mesafeden atılan gol, karşılaşmadan sonra en fazla konuşulan konulardan birisi oldu.
Hamburg, ligde kalabilmek için altın değerinde 3 puan alarak 19 puanla 16. sıraya yükseldi. Borussia Dortmund ise 42 puanla 3. sırada bulunuyor.
Nürnberg-Braunschweig maçında 3 penaltı atışı da başarısız oldu
Nürnberg'in sahasında Eintracht Braunschweig'ı Hiroschi Kiyotake ve Tomas Pekhart'ın attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Eintracht Braunschweig'ın tek golü Domi Kumbela’dan geldi.
Eintracht Braunschweig takımı maçta kazandığı 2 penaltı atışını gole çeviremezken, Nürnberg'in kazandığı penaltı atışının gol olmasına da kaleci Marjan Petkovic engel oldu. Bundesliga tarihinde ilk kez bir karşılaşmada kazanılan 3 penaltı atışı golle sonuçlanmadı.
Nürnberg son haftalardaki çıkışını sürdürerek 23 puanla 12. sıraya yükselirken, Eintracht Braunschweig 15 puanla 18. ve son sırada kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam