Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bundesliga'da düşenler belli oldu! İşte son durum...

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 11/05/2014 - 10:21 GMT+3

Bundesliga'da son haftada rakiplerine mağlup olan Nürnberg ve Braunschweig veda etti.

Der 1. FC Nürnberg taumelt weiter dem Abstieg entgegen.

Görsel kaynağı: Eurosport

Bayern Münih’in şampiyonluğunu haftalar önce ilan ettiği Bundesliga’da, hangi takımın düşeceği son hafta oynanan karşılaşmalarla belli oldu.
Düşme hattında yer alan Nürnberg, deplasmanda Schalke 04 ile oynadığı karşılaşmadan 4-1 mağlup ayrıldı. Schalke’nin gollerini Joel Matip, Roman Neustaedter, Julian Draxler ve Chinedu Obasi kaydetti. Nürnberg’in tek golü ise Josip Drmic’ten geldi.
Eintracht Braunschweig da deplasmanda Hoffenheim’a Sebastian Rudy, Roberto Firmino ve Kevin Volland’ın golleriyle 3-1 mağlup oldu. Braunschweig takımının golünü Jan Hochscheidt attı.
Sezonu 26 puanla 17. sırada tamamlayan Nürnberg ile 25 puanla 18. ve son sırada yer alan Eintracht Braunschweig takımları Bundesliga’ya veda etti.
Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Hamburg, deplasmanda Mainz 05′e 3-2 yenilmesine rağmen Bundesliga’da kalma umudunu sürdürdü.
Bundesliga’da bugüne kadar küme düşmeyen Hamburg, bu sezon ligi 27 puanla 16. sırada tamamladı. Hamburg, gelecek sezon da Bundesliga’da mücadele etmek için 2. Ligi 3. sırada tamamlayacak takımla “play out” maçları oynayacak.
Hamburg’un hangi takımla “play out” karşılaşmasına çıkacağı yarın 2. Lig’de yapılacak karşılaşmalarla belli olacak.
Şampiyonlar Ligi’ne katılacaklar
Bayern Münih, Borussia Dortmund ve Schalke 04 gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı kazandı.
Şampiyonluğunu bu sezon 27. haftada garantileyen Bayern Münih, sahasında VfB Stuttgart’ı 90+ 2. dakikada Claudio Pizarro’nun attığı golle 1-0 mağlup etti. Bu sezon 34 maçta 2 mağlubiyet ve 3 beraberlik alan Bayern Münih, böylelikle sezonu 90 puanla lider tamamlamış oldu.
Borussia Dortmund, deplasmanda Hertha Berlin’i 4-0′la geçti. Sarı-siyahlı ekibin gollerini Robert Lewandowski (2), Milos Jojic ve Henrik Mkhitaryan kaydetti. Ligi 71 puanla 2. sırada kapatan Borussia Dortmund ile 64 puanla 3. sırada yer alan Schalke 04 gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı elde etti.
Werder Bremen’i sahasında 2-1 mağlup eden Bayer Leverkusen ise ligi 61 puanla 4. sırada tamamladı. Bayer Leverkusen’in gollerini Ömer Toprak ve Heung Min Son atarken, konuk ekibin golü Gebre Selassie’den geldi.
Toprak, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşarken, golün asistini Emre Can yaptı. Bayer Leverkusen, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için ön eleme maçı oynayacak.
Ligi 60 puanla 5. sırada bitiren VfL Wolsburg, doğrudan UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazanırken, ligi 6. ve 7. sırada bitiren Borussia Mönchengladbach ve Mainz 05 takımları UEFA Avrupa Ligi için ön elemede mücadele edecek.
Teknik direktör Tayfun Korkut’un takımı Hannover 96, sezonun son haftasında SC Freiburg’u 3-2 mağlup etti. Korkut’un ligin ikinci yarsında çalıştırmaya başladığı Hannover 96, 42 puanla 10. sırada yer aldı.
Gol kralı Lewandowski oldu
Bundesliga’da bu sezon 20 gol atan Borussia Dortmund’un Polonyalı milli oyuncusu Robert Lewandowski gol kralı oldu.
Lewandowski’yi 18 golle Bayern Münihli Hırvat oyuncu Mario Mandzukic ve 17 golle Nürnberg’de oynayan Josip Drmic takip etti.
Bundesliga’da 34. ve son haftada oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:
Hertha Berlin-Borussia Dortmund: 0-4
VfL Wolfsburg-Borussia Mönchengladbach: 3-1
Bayern Münih-VfB Stuttgart: 1-0
Bayer Leverkusen-Werder Bremen: 2-1
Schalke 04-Nürnberg: 4-1
Hannover 96-SC Freiburg: 3-2
Mainz 05-Hamburg: 3-2
Hoffenheim-Eintracht Braunschweig: 3-1
FC Augsburg-Eintracht Frankfurt: 2-1
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam