Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Franck Ribery Bundesliga'da rekor kırdı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 08/12/2014 - 19:03 GMT+2

Bayer Leverkusen'i tek golle yenen Bayern Münih, Wolfsburg'un 7 puan önünde liderliğini sürdürdü. Bundesliga'da 186. maçına çıkan Ribery, adını tarihe yazdırdı.

Franck Ribéry erzielte sein 100. Tor für den FC Bayern

Görsel kaynağı: SID

Bayern Münih, Allianz Arena'da oynanan karşılaşmada Fransız oyuncusu Franck Ribery'nin attığı golle Bayer Leverkusen'i 1-0 yendi. Bayern Münih için 100. resmi golüne imza atan Ribery, Bundesliga'da 186. maçına çıkarak "ligde en fazla oynayan Fransız futbolcu" oldu.
Ligde bu sezon yenilmezlik serisini sürdüren lider Bavyera ekibi, puanını 36'a yükseltti. Bayer Leverkusen ise 23 puanda kalarak 4. sıraya geriledi. Karşılaşma öncesinde Almanya 'da tacize uğrayan iki genç kıza yardım eden ve ardından uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak anıldı. İki takımın oyuncuları ve maçı izleyen 71 bin kişi, Albayrak için saygı duruşunda bulundu.
Ligde 2. sırada yer alan Wolfsburg, deplasmanda Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Hannover 96'yı 3-1 mağlup ederek, 29 puanla lider Bayern Münih'in 7 puan arkasında yer aldı.
Halil Altıntop'un takımı Augsburg, deplasmanda Köln'ü 2-1 yendi. Karşılaşmanın ilk yarısında 1-0 geriye düşen Augsburg, 53. dakikada Djurdjic ve 90. dakikada Esswein'in attığı gollerle deplasmandan 3 puanla döndü. Puanını 24'e çıkaran Augsburg üçüncü sıraya yükseldi.
Borussia Dortmund, sahasında İlkay Gündoğan'ın golüyle Hoffenheim'i 1-0 yenerek ligde rahat nefes aldı. Bundesliga'da son haftalarda düşüş yaşayan ve geçen hafta puan cetvelinde son sıraya kadar gerileyen Borussia Dortmund, 14 puanla 14. sıraya yükseldi.
Schalke 04, deplasmanda Stuttgart'ı 4-0 ile geçerek haftanın en farklı galibiyetini aldı. Eintracht Frankfurt'un sahasında Werder Bremen'i 5-2 yendiği maç da haftanın en gollü karşılaşması oldu.
GOL KRALLIĞI
Gol krallığı yarışında, 10 golle Eintracht Frankfurt'tan Alexander Meier ilk sırada yer aldı. Meier'i, sekizer golle Schalke 04'den Eric Choupo-Moting ve Mainz'dan Shinji Okazaki izledi. Bayern Münihli Mario Götze, Schalke 04'ten Klaas Jan Huntelaar ve Bayer Leverkusenli Karim Bellarabi'nin ise yedişer golü bulunuyor.
TOPLU SONUÇLAR
Borussia Dortmund-Hoffenheim: 1-0
Borussia Mönchengladbach-Hertha Berlin: 3-2
Hannover 96-Wolfsburg: 1-3
Stuttgart-Schalke 04: 0-4
Köln-Augsburg: 1-2
Paderborn-Freiburg: 1-1
Bayern Münih-Bayer Leverkusen: 1-0
Hamburg-Mainz: 2-1
Eintracht Frankfurt-Werder Bremen: 5-2
15. HAFTA PROGRAMI
12 Aralık Cuma: Hoffenheim-Eintracht Frankfurt
13 Aralık Cumartesi: Schalke 04-Köln, Augsburg-Bayern Münih, Hertha Berlin-Borussia Dortmund, Werder Bremen-Hannover 96, Freiburg-Hamburg, Mainz-Stuttgart
14 Aralık Pazar: Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg-Paderborn
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam