Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Michel Platini Ribery'yi tehdit etti

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 07/09/2014 - 12:50 GMT+3

UEFA Başkanı, Fransız yıldızın milli takımda oynamayı reddetmesi halinde cezanın kapıda olduğunu belirtti.

Platini

Görsel kaynağı: SID

UEFA Başkanı Michel Platini, Fransız yıldız Franck Ribery'nin milli takımı bırakma kararını anlayamadığını ve oynamayı reddetmesi haline cezalandırılması gerektiğine inanıyor.
Sene başında yaşadığı sakatlık nedeniyle Dünya Kupası'nda yer alamayan Bayern Münihli yıldız, milli takım kariyerine nokta koyduğunu duyurmuştu. Öte yandan takım arkadaşı Philipp Lahm da Almanya ile Dünya Kupası'nı kazandıktan sonra uluslararası futbol kariyerine son verdiğini açıklamıştı.
Futbolcuların bu kararını anlayamadığını belirten Platini, Didier Deschamps'ın Ribery'i çağırması halinde gitmek zorunda olduğunu ifade etti.
Aksi taktirde cezanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Fransız futbol adamı, Bild'e verdiği demeçte, "Ben bunu hiç anlamıyorum. Bu futbolcuların alabileceği bir karar değil ki... Bu karar tamamen hocaya ait. Eğer Lahm ile Löw arasında bir sorun olursa, Almanya'nın teknik direktörü olarak onu çağırmaz. Sonuçta bu Lahm'ın kararı değil, Löw'ün olur." dedi.
Ribery'nin durumunun biraz daha farklı olduğunu belirterek, "Ora biraz karışık. Franck Ribery Fransa için oynayıp oynayamayacağına karar veremez. Eğer Didier Deschamps onu çağırırsa, milli takıma gelmek zorunda. Bu Fifa'nın tüzüğünde açık olarak yazıyor. Gelmezse, Bayern Münih'te 3 maç ceza alır. O bir Fransız ve Fransa'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda yer almaktan kaçıyor. Anlamak mümkün değil!" şeklinde konuştu.
GOAL
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam