Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Hamburg'da Aubameyang fırtınası

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 05/11/2016 - 19:36 GMT+3

Bundesliga'nın 10. haftasında Hamburg'a konuk olan Borussia Dortmund, Aubameyang'ın 4 gol, 1 asistle oynadığı maçı 5-2 kazandı.

Pierre-Emerick Aubameyang scores against Hamburg

Görsel kaynağı: Eurosport

Bundesliga'da dört haftadır galibiyet alamayan ve şampiyonluk yarışının biraz gerisinde kalan Borussia Dortmund, ligin dibine zincir atan Hamburg'a konuk olduğu maçı 5-2 kazanarak moral buldu.
Emre Mor'un iki maçlık kırmızı kart cezasının sona ermesinin ardından ilk 11'de sahaya çıktığı maça Thomas Tuchel'in öğrencileri hızlı başladı. Henüz 4. dakikada Aubameyang ile öne geçen Dortmund, 23. dakikada Emre Mor'un asistinde Gabonlu yıldızıyla farkı ikiye çıkardı. Bu golden dört dakika sonra Aubameyang bir daha sahneye çıktı ve 27. dakikada skoru 3-0 yaptı.
İkinci yarıya bıraktığı yerden devam eden Dortmund, 48. dakikada Aubameyng ile 4-0 öne geçti ve Gabonlu forvet 48 dakikada dört gole ulaşarak Bundesliga'da bu başarıyı 25 yıl sonra tekrarlayan isim oldu.
55. dakikada Hamburg Nicolai Muller ile farkı üçe indirdi. 76. dakikada Dembele skoru 5-1' getirdi. 69'da oyuna giren Fransız futbolcu 7 dakika sonra golle buluşmayı başardı. Golün asistini yapan Aubameyang maçı 4 gol, 1 asistle tamamlayarak unutulması zor bir performans sergiledi.
Maçta gol perdesini kapatan isim 81. dakikada Nicolai Müller oldu:5-2.
Dortmund bu galibiyetle beraber 18 puana yükseldi ve lider Bayern Münih ile olan puan farkını 6'ya indirdi. Henüz galibiyeti bulunmayan Hamburg ise 2 puanda kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam