Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Leipzig tarih yazıyor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 06/11/2016 - 19:45 GMT+3

Bundesliga'nın 10. haftasında Mainz'ı konuk eden Red Bull Leipzig, ilk yarıda bulduğu üç golle galibiyete ulaştı ve Bayern Münih ile puanları eşitledi.

Werner trifft bei Leipzig-Sieg doppelt

Görsel kaynağı: SID

Bundesliga'da yenilgisiz üç takımdan biri olan Leipzig, bu sezon yükseldiği Bundesliga'da zirvenin ortağı oldu.
Red Bull Arena'da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi, 3. dakikada Timo Werner'in golüyle öne geçti. İlk golün asistini yapan Emil Forsberg, 21. dakikada Werner'in asistinde farkı ikiye çıkaran isim oldu. İlk yarıda perdeyi kapatan isim Werner oldu. Maçtaki ikinci golünü atan genç santraforun asistini yapan isim yine Forsberg'di.
İkinci yarıda oyunu rölantiye alan Leipzig, 74. dakikada Mainz'ın Stefan Bell ile farkı ikiye indirmesine engel olamadı ve maçın skoru belli oldu: 3-1.
Milli futbolcu Yunus Mallı 32. dakikada Suat Serdar'ın yerine oyuna dahil oldu.
Üst üste beşinci galibiyetini alarak puanını 24'e yükselten ve puanını Bayern Münih ile eşitleyen Leipzig, Bundesliga'da 29 sene sonra bir ilki gerçekleştirdi. Bundesliga'ya yeni çıkan bir ekip, son olarak 1997/98 sezonunda ilk 10 hafta sonrasında 24 puan barajına ulaşmıştı. Sezonu şampiyon tamamlayan Kaiserslautern, söz konusu sezonun ilk 10 haftasını 25 puanla geçti.
Leipzig önümüzdeki hafta Leverkusen deplasmanına gidecek. 14 puanda kalan Mainz ise Freiburg'u konuk edecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam